slusaonica01
livestream01

Radio Pag Novalja Festa od maja

Grad Novalja raspisao je Javni natječaj za osnivanje prava građenja na dijelu nekretnine, u naravi neizgrađeno zemljište uz državnu cestu D-106 prema Poduzetničkoj zoni Čiponjac, a u svrhu izgradnje benzinske postaje i pratećih sadržaja sukladno odredbi članka 70., stavka 6. Prostornog plana uređenja Grada Novalje.

Prilikom projektiranja i realizacije lokacije treba primijeniti sve Zakonom predviđene uvjete zaštite okoliša i prometno-sigurnosna pravila, uključivo zaštitu od požara i eksplozije.
Početna natječajna cijena utvrđuje se u iznosu od 6,90 kuna/m2 uvećano za iznos PDV-a, odnosno u ukupnom iznosu od 41.400,00 kuna uvećano za iznos PDV-a. Početna natječajna cijena je istovjetna početnoj jednogodišnjoj naknadi za osnivanje prava građenja. Ostvarena naknada na natječaju primjenjivat će se za cijelo vrijeme trajanja ugovora o osnivanju prava građenja, pod uvjetom da godišnja stopa inflacije ne prijeđe 3%. Ukoliko ista prijeđe 3%, naknada će se uvećati za godišnju stopu inflacije.
Pisana ponuda mora sadržavati:
1. ime i prezime, odnosno naziv ponuditelja, sa naznakom prebivališta ili boravišta, odnosno sjedišta,
2. ponudu jednogodišnje naknade za osnivanje prava građenja koja ne može biti niža od početne natječajne cijene,
3. dokaz o hrvatskom državljanstvu ili registraciji pravne osobe u RH, odnosno dokaz o državljanstvu države članice Europske unije ili dokaz o registraciji pravne osobe u državi članici Europske unije (natjecatelj je dokaz o državljanstvu države članice Europske unije odnosno dokaz o registraciji pravne osobe u državi članici Europske unije dužan dostaviti s ovjerenim prijevodom na hrvatski jezik),
4. dokaz o uplaćenoj jamčevini u iznosu od 4.140,00 kn, a koja se uplaćuje na račun Grada Novalje, poziv na broj: HR 68 7722-oib, IBAN: HR1123400091828800007
5. broj računa za povrat jamčevine,
6. poslovni plan koji treba sadržavati:
- opis planiranog poslovanja na nekretnini koja je predmet ponude,
- opis okvirnog financijskog plana ulaganja,
- opis tehničkog plana ulaganja s rokovima realizacije projekta.
7. vlastoručno potpisanu izjavu ponuditelja da je suglasan/na sa svim uvjetima javnog natječaja, te korištenjem i obradom osobnih podataka u svrhu provedbe postupka po objavljenom javnom natječaju (za fizičke osobe),
8. potpis odnosno potpis i pečat podnositelja ponude.
Podnošenjem ponude na natječaj, ponuditelj prihvaća uvjete natječaja.
Ponude koje ne sadrže naprijed navedeno i ponude podnesene izvan roka neće se razmatrati.
Grad Novalja će po službenoj dužnosti za prijavitelja (fizičku ili pravnu osobu) pribaviti dokaz o nepostojanju dospjelih nepodmirenih obveza prema Gradu Novalji, odnosno o odobrenju odgode plaćanja istih obveza, pod uvjetom da se fizička ili pravna osoba pridržava rokova plaćanja.
Članak 5.
Najpovoljnijom ponudom smatra se ponuda koja ispunjava sve uvjete natječaja i sadrži najvišu ponuđenu godišnju naknadu.
U slučaju odustanka najpovoljnijeg ponuditelja najboljim ponuditeljem smatra se sljedeći ponuditelj koji je ponudio najvišu naknadu.
Najbolji ponuditelj koji je odustao od ponude, gubi pravo na jamčevinu.
Po odabiru ponuditelja jamčevina će se istome uračunati u naknadu za osnovano pravo građenja, dok će ostalim ponuditeljima Grad Novalja bez kamata vratiti jamčevinu u roku od 15 dana od dana izvršenog odabira najpovoljnije ponude.
Članak 6.
Godišnja naknada za pravo građenja uplaćuje se jednom godišnje po ispostavljenom računu u korist Grada Novalje, najkasnije do 30. rujna tekuće godine.
Za godinu u kojoj je zaključen ugovor o pravu građenja, kao i za godinu u kojoj takav ugovor ističe, naknada za pravo građenja plaća se u razmjernom iznosu na način da se godišnja naknada za pravo građenja plaća se prema broju dana trajanja ugovora u toj godini.
Nositelj prava građenja je obvezan prilikom sklapanja ugovora predati Gradu Novalji sredstvo osiguranja plaćanja u obliku ovjerene zadužnice na iznos jednogodišnje naknade.
Članak 7.
Nositelj prava građenja nije ovlašten osnovano pravo građenja ili njegov dio otuđiti ili opteretiti bilo kojim pravnim poslom bez izričite pisane suglasnosti Grada Novalje.
Članak 8.
Nositelj prava građenja dužan je u roku od 24 (dvadesetičetiri) mjeseca, računajući od dana sklapanja ugovora o osnivanju prava građenja:
1. pribaviti odgovarajući akt za gradnju,
2. provesti parcelaciju i formirati posebnu zemljišnu česticu,
3. započeti s gradnjom.
Nositelj prava građenja dužan je u roku od 36 (tridesetišest) mjeseci, računajući od dana sklapanja ugovora o osnivanju prava građenja:
1. pribaviti uporabnu dozvolu za izgrađeno,
2. započeti s obavljanjem djelatnosti.
Članak 9.
Osnovano pravo građenja prestaje:
- protekom roka na koji je osnovano,
- odreknućem nositelja prava građenja,
- prestankom postojanja nositelja građenja,
- neizvršavanjem ugovornih obveza, a posebice zbog neplaćanja naknade za pravo građenja,
- ako se građevina i zemljište na kojem je osnovano pravo građenja ne koristi sukladno svojoj osnovnoj namjeni.
Po prestanku prava građenja Grad postaje isključivi vlasnik predmetne nekretnine sa svim sagrađenim objektima i instalacijama te prestaju sva prava nositelja prava građenja iz ugovora o osnivanju prava građenja, pravo nositelja prava građenja na povrat dotad plaćene naknade, kao i pravo nositelja prava građenja na bilo kakvu naknadu za uloženo odnosno utrošeno u vezi osnivanja prava građenja.
Članak 10.
Grad Novalja zadržava pravo ne prihvatiti niti jednu ponudu iz natječaja, kao i pravo odustati od zaključenja ugovora u svako doba prije potpisivanja ugovora.
Članak 11.
Nadzor nad provedbom ugovora o osnivanju prava građenja vrši nadležni Upravni odjel Grada.
Nositelj prava građenja dužan je u svakom trenutku dostaviti nadležnom Upravnom odjelu potrebne dokaze i druge dokumente kojima dokazuje poštivanje rokova iz članka 8. ove Odluke.
Nadležni Upravni odjel zadržava pravo provjere vjerodostojnosti podnijete dokumentacije.
Članak 12.
Natječaj se provodi prikupljanjem pisanih ponuda u roku od 8 (osam) dana od dana objave natječaja u Zadarskom listu, na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama Grada Novalje, http://www.novalja.hr.
Ponuditelji su dužni pisane ponude dostaviti poštom kao preporučenu pošiljku odnosno predati u pisarnici Grada Novalje, Trg dr. Franje Tuđaman 1, 53291 Novalja, u zatvorenoj omotnici uz naznaku
„NE OTVARAJ – NATJEČAJ ZA OSNIVANJE PRAVA GRAĐENJA“.
Ponude podnesene izvan roka neće se razmatrati.
Otvaranje i pregled pristiglih ponuda provesti će Povjerenstvo za provedbu javnog natječaja.
Grad Novalja sklopit će ugovor o osnivanju prava građenja s najpovoljnijim ponuditeljem u roku od 15 (petnaest) dana od dana donošenja Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja.
Članak 13.
Nositelj prava građenja snosi i sve troškove i izdatke vezane uz sklapanje Ugovora, troškove zemljišnoknjižne i katastarske provedbe na ime nositelja prava građenja, te druge obveze koje proizlaze iz realizacije projekta.
Članak 14.
Za sve ono što nije propisano odredbama ovog natječaja, primjenjuju se odredbe Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima i Zakona o obveznim odnosima.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK