slusaonica01
livestream01

Radio Pag sveti trn s kristove krune

U Pagu je, nakon 74 godine, obnovljena tradicija štovanja relikvije Svetog Trna. Procesija sa Svetim Trnom održavala se 500 godina, a prestala se održavati 1945. godine. Liturgiju je vodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić, koji je rekao kako mu je drago što se tradicija štovanja Svetog Trna obnovila.

Zbog kiše, procesija nije održana, a na misnom slavlju u Zbornoj crkvi Marinoj Uznesenja bio je velik broj vjernika. Relikvija Svetog Trna čuvala se u riznici Benediktinskog samostana sv. Margarite, a od uređenja izložbenog prostora u samostanskoj zgradi, postavljena je na Izložbi crkvene umjetnosti.
(Josip Portada/Radio Pag)

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK