slusaonica01
livestream01
  • image

FB IMG 1557665373124

Otok Pag se složno se predstavio u Celju u sklopu tradicionalne manifestacije „Zvuci otoka Paga“ koja se održava ususret turističkoj sezoni. Celjem su odzvanjali zvuci Paga i širili se mirisi tradicionalne paške kuhinje. Zajedničkim nastupom gradova Paga, Novalje te općina Kolan i Povljana i Turističkih zajednica Grada Paga, Novalje i općina Kolana i Povljane predstavljena je bogata kulturna i tradicijska baština te gastronomska ponuda otoka Paga kao jedinstveni, cjeloviti doživljaj, neposredno prije početka nove turističke sezone.

Spoj modernog i autohtonog privukao je brojne posjetitelje koji su zastali poslušati, kušati i u konačnici kupiti paške domaće otočne proizvode izložene na štandovima u središtu Celja. Nudio se paški sir, plava riba sa žara, pršut, crni rižoto od sipe, makaruni sa skutom, šparoge s jajima, frigane srdelice i lignje, a probavalo se maslinovo ulje i domaća vina. Istovremeno na velikoj pozornici u sklopu kulturno zabavnog programa nastupili su klapa Navalia iz Novalje, Sol iz Paga te KUD Naški iz Novalje a na štandu Turističke zajednice grada Paga prezentirana je paška narodna nošnja. Na pozornicu se se popeli i gradonačelnici, načelnici gradova i općina otoka Paga i gradonačelnik Celja koji su pozdravljali okupljene te zajedno nastupili utzv. klapi Škoj. Predstavnici gradova i općina otoka Paga položili su cvijeće na grob Romana Šumaka, velikog zaljubljenika u otok Pag i inicijatora ove višegodišnje manifestacije.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK