slusaonica01
livestream01

Radio Pag Grad Pag investicije

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je, u svom govoru na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Paga na Dan Grada, naveo kako se Grad Pag uvijek isticao kao grad bogate povijesne kulturne tradicije, grad svjetski poznate paške čipke, grad bijelog zlata-paške soli, grad svjetski poznatog paškog sira. Naveo je i kapitalna ulaganja i projekte u iznosu od 85 milijuna kuna koji su provedeni i koji se trenutno provode te koji su u planu u gradu Pagu.

Spomenuo je kompletno uređenje lučice Katine u iznosu od 8 milijuna kuna što financira Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture. Radovi na uređenju igrališta u sklopu Dječjeg vrtića "Paški mališani" procijenjeni su na iznos više od milijun kuna koje su financirali Ministarstvo regionalnog razvoja RH i Grad Pag. Investicije i projekti Komunalnog društva Pag, u suradnji s Hrvatskim vodama, procijenjeni su u vrijednosti od oko 24 milijuna kuna. Projekti Čistoće Pag iznose više od 10 milijuna kuna. Grad Pag, u suradnji s nadležnim ministarstvima, Zadarskom županijom i državnim tvrtkama ulaže oko 52 milijuna kuna u različite investicijske projekte, Kulturna ruta putovima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Zadarske županije vrijedan je više od 5 milijuna kuna. Otočni projekt anglomeracije, kojeg će realizirati u suradnji s općinama Povljana i Kolan, poslovna zona Proboj, revitalizacija gradske imovine, uređenje javnog WC-a, sufinanciranje arheološkog nalazišta amfora na Letavici, uređenje prostora Lokunje za usluge fizikalne terapije, uređenje Trga Frane Budaka, preseljenje Općinskog i Prekršajnog suda u Knežev dvor. Provedena je i energetska obnova zgrade OŠ Jurja Dalmatinca, a ukupna vrijednost radova iznosi 2. 700. 000 kuna. Od Ministarstva državne imovine RH dobilo se na korištenje objekte Fortica i kulu Skrivanat koje će od ove godine oživjeti. Također, imovinsko-pravno je riješen cijeli kompleks Kneževog dvora. U suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i Turističkom zajednicom grada Paga u tijeku je realizacija uređenja biciklističko-brdske staze "Zagrljaj kamena i vjetra" te uređenje javnih površina i organizacija mnogobrojnih manifestacija. Grad Pag je i dobitnik Povelje za demografiju u kategoriji malog grada, koji se ističe u naknadama za novorođenu djecu i praćenjem potreba socijalno ugroženih stanovnika te rada mnogobrojnih udruga u kulturi i športu. Gradonačelnik Fabijanić je zahvalio Vladi RH, ministarstvima, županiji i državnim tvrtkama koji su pomagali i pomažu u realizaciji programa u Gradu Pagu s vjerom i nadom da će tako biti i ubuduće.

Josip Portada

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK