slusaonica01
livestream01

Radio Pag nordijsko hodanje u Kolanu

Kako je rekla Jelena Škoda Baričević, direktorica Turističke zajednice Općine Kolan, učenje nordijskog hodanja koje je održano u Kolanu je u potpunosti uspjelo.


-U programu je sudjelovalo više od osamdeset osoba razne životne dobi, rekla je Jelena Škoda Baričević. –Osim otočana, u programu su sudjelovali i ljudi s kontinenta. Neki su po prvi puta vidjeli lijep krajolik Kolanjskog blata i Kolanjskog polja i bili su oduševljeni. Staza je bila duga devet kilometara i sve smo napravili kako bi svima, a posebno starijim sudionicima, olakšali sudjelovanje u ovom programu. Nordijsko hodanje je dobro za zdravlje, ali to je i način na koji se upoznaje krajolik Kolana i potrudit ćemo se kako bi ova manifestacija postala tradicionalna.

Učenje nordijskog hodanja u Kolanu održano je u organizaciji Turističke zajednice Općine Kolan, Udruge „Kissa“ i „Nordijsko hodanje. hr“, u sklopu programa „Travanj - mjesec zdravog života na otoku Paga“.
Sudionici programa su se okupilio u 9:30 sati na parkiralištu Sirane Gligora gdje su svima podijeljeni štapovi i majice. U 10:00 sati održano je uvodno predavanje i kratki tečaj nordijskog hodanja. Nakon toga krenulo se na kružnu rutu tijekom koje su sudionici programa prošli Kolanjskim poljem, posjetili su crkvu sv. Jerolima iz 15. stoljeća, Ornitološki rezervat Kolanjsko blato, izvore vode i ostatke ugljenokopa. Za sudionike programa organizirana je degustacija sireva kod Sirane Gligora.

(Foto: Mirjana Alaburić)

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK