slusaonica01
livestream01

Radio Pag vrtic i vatrogasci

Godišnjim planom i programom rada dječjeg vrtića Paški mališani,Pag za 2018/2019.pedagošku godinu i Pravilnika o evakuaciji i spašavanju i protokolu u rizičnim situacijama dječji vrtić je u suradnji s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Pag dana 30.svibnja 2019.godine u 10 sati proveo vježbu evakuacije, spašavanja i gašenja požara. Današnja vježba je druga po redu vježba koja je planirana Godišnjim planom i programom rada dječjeg vrtića i planom rada DVD –a Pag.

Alarm se potaknuto upalio dimom na vatrodojavnom aparatu u sobi domara,aparat 1/13. Djelatnici dječjeg vrtića su na početku pedagoške godine upoznati sa zaduženjima i protokolom izlaska iz objekta tako da su svi po zvuku alarma bili raspoređeni po zaduženju te su izveli djecu iz objekta. U trenutku dolaska vatrogasne službe sva djeca i djelatnici su bili izvan objekta. Ravnateljica i domar po izlasku djece iz soba dnevnog boravka pregledali su prostor kako ne bi netko ostao u prostoru. Nakon oglašavanja alarma DVD je bio na terenu u vrlo kratkom vremenu te su prvo locirali požar i paralelno pregledali prostor kako ne bi netko možda ostao od djece i djelatnika u zgradi. Zatim obavijestili ravnateljicu da su svi izvan zgrade i da se pristupilo gašenju lociranog požara. Rekonstruiralo se gašenje požara u stubištu i prizemlju gospodarskog dijela. Kroz vježbu rekonstruirala se ozljeda jednog od vatrogasaca. Vatrogasci DVD Pag uspješno su pružili prvu pomoć ozlijeđenom djelatniku ugasili i izvršili odimljavanje prostora te službeno predali izvještaj ravnateljici o učinjenom ,nakon čega su djeca i djelatnici vrtića dobili dopuštenje ulaska u prostor. Kroz vježbu evakuacije i spašavanja provjerio se rad vatrodojavnog sustava i rad vanjske hidrantske mreže vrtića. Na zadovoljstvo djece evakuacija i spašavanje završila je druženjem,upoznavanjem djece sa opremom vatrogasaca i vatrogasnim vozilima .

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK