slusaonica01
livestream01

Radio Pag Fortica Pag

Započela je pretprodaja ulaznica za premijerno izdanje Fortica festivala 2019. Festivalski dan na utvrdi planiran je za 29.06., a služeni after na brodu Festini 30.06. U slučaju lošeg vremena glavni izvođači i većina ostalih rezervirani su za 05.07.2019. Kao dodatni festivalski dan planiran je 30.06. za koji se ulaznica ne naplaćuje.


Fortica, po kojoj je festival dobio ime, je utvrda iz 17.stoljeća koja se nalazi na južnom dijelu otoka Paga u neposrednoj blizini Paškog mosta. Podjednako je udaljena iz pravca gradova Paga i Zadra čija udaljenost iznosi oko 20 km. Do utvrde možete doći automobilom i parkirati na jednom od četiri službena parkinga (P1, P2 na zadarskoj, a P3 i P4 na paškoj strani) te se s „Taxi Silvio“-om sigurno dovesti do lokacije festivala. Cijena taksija iznosi 10 kn, a vožnja traje 5 min. Za sve novinare, izvođače i ostalo osoblje rezerviran je najbliži parking do lokacije festivala. Također, organiziran je brod „Festini line“ koji će posjetitelje s rive u Pagu, uz nastup DJ-va, dovesti na utvrdu prije nastupa glavnog izvođača, banda „Niplepeople“. Isplovljavanje broda s rive u Pagu je predviđeno u 19:00 h, dolazak na utvrdu se očekuje oko 21:00 h, a odlazak je predviđen u 06:00 h sljedećeg dana kada počinje službeni after party festivala.
Glavni cilj Fortica teama je predstavljanje domaćih glazbenika i producenata, svog osoblja koje sudjeluje u organizaciji te svih ljubitelja plesne elektroničke glazbe na jedinstvenim povijesnim lokacijama otoka Paga. Dodatna karakteristika Fortica festivala je ta što se ističe samo domaćim sudionicima, organizatorima, izvođačima, promotorima, ambasadorima te volonterima koji se kao tim želi predstaviti svim gostima, domaćim i stranim, kao i svim ljubiteljima ovog glazbenog žanra.
Za posebnu atmosferu i produkciju angažirana je firma Rent event iz Zadra, iz Šibenika za upečatljivi vizualni element Jakov Tabula, a za promotivna videa Tomislav Rupić. Podršku festivalu dali su Sonus festival, organizacije Rave or die, Less iz more, Klupska scena te mnogi drugi.

Fortica festival održava se pod pokroviteljstvom Grada Paga i Turističke zajednice Grada Paga.
Image

Medijski pokrovitelji su Radio 057 Zadar i Radio Pag.

Partneri festivala su Komunalno društvo Pag, Čistoća Pag, Turistička agencija Pag tours iz Paga, Festiniline, Pag, Konoba „Nono“ Kolan, Restaurant „Na Tale“ Pag, Villa Antica Pag, Somar d.o.o., Cosmopolit media Zadar, Sonik d.o.o. i Tiskara Futuro Zadar.

 

ULAZNICE ZA FORTICA MUSIC FESTIVAL (Subota 29.06.)

Festivalske ulaznice mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima i u online prodaji sustava Adriaticket.hr, te u poslovnicama turističke agencije „Sunturist“ iz Novalje. Također postoji i paket ulaznica koja vrijedi za program na utvrdi te transfer brodom i službeni after prodavat će se u Pagu na rivi ispred broda „Festini“, preko Adriaticket.hr te u turističkoj agenciji Sunturist.
Image

Cjenovne kategorije ulaznica:

⦁ Festivalska ulaznica

Pretprodaja 100,00 kn do dana festivala 150,00 kn, a na dan 200,00 kn

⦁ Paket (festival + brod)

Pretprodaja 200,00 kn do dana festivala 250,00 kn, a na dan 300,00 kn.

Broj ulaznica festivala ograničen je kapacitetom prostora na utvrdi koji prima do 800 posjetitelja i broda s kapacitetom od 250 posjetitelja.

Na festivalu nastupaju LUKENI, TOMISLAV RUPIĆ, GROOVE MASTERS, JAKOV TABULA, NIPLEPEOPLE, YAKKA, WILIAM COLLINS, MILEA i ANDROLOGIC.

Na brodu „Festini line“ u zagrijavanju do utvrde nastupaju MARIO DRAGIJA i MATE KOKIĆ.

Na brodu je organiziran službeni after party prvog dana te nastupaju članovi zadarske organizacije „Less is more“ u sastavu:

BUTTERS (Mateo Nekić), TONI KOŠTIJAL i LOVRE MILIN.

 

Dodatni festivalski dan, 30.06.2019. (termin je sklon promjenama)

Dodatni dan festivala provodimo u najboljem klubu u gradu Pagu. Program u „VOTREX caffe&disco“ na terasi kluba traje od 20:00 – 04:00 sati, a program u zatvorenom dijelu kluba od 22:00 – 06:00 sati. Izvođači na terasi: DARIO SEC i WILIAM COLINS

Izvođači u klubu: MARIANO MATELJAN, JOSIP PETROV i JOSIP MILKOVIĆ.

Fortica tim odlučio je sve poklonike party scene počastiti besplatnim ulazom na sve promo partije kako bi podijelili tu energiju i ljubav na što više ljubitelja plesne elektronske glazbe.
Posjetitelje festivala očekuje glazbena produkcija i vizualni efekti na vrlo visokom nivou, nastup najboljeg domaćeg elektro pop benda po izboru publike s Ambasador nagradom za 2018.,
nastup najboljeg domaćeg house DJ-a po izboru publike s Ambasador nagradom za 2018., gostovanja jednih od najboljih domaćih DJ-a, promocija domaćih producenata, montažera i promotora. Organizirani prijevoz brodom do festivala i povratak, Službeni after party na brodu, Hrana i piće, Upute za kretanje po festivalu i promotivni letak Utvrde Fortica, Osiguranje, redare, medicinsko osoblje, toalet, Osiguran parking na četiri lokacije uz nadzor te VIP parking.
Posjetitelje dodatnog dana festivala očekuje dva glazbena floora, terasa i unutrašnjost kluba, na terasi gostovanje rezidenta jednog od najboljih festivala The garden, u klubu gostuju poznata lica underground scene u HR, a istaknuli bi Mariana Mateljana organizatora poznatih Cruise party-a i sudionika Sonus festivala,
Profesionalno osoblje,vrhunski audio sustav te obnovljeni klub u samom središtu grada Paga.
Image
U Fortica Teamu navode: "Uz nas stoje mladi ljudi, umjetnici, kreativci i snažne osobe, suorganizatori koji se žele izboriti za svoje ideje te neki način ujediniti glazbu sa lokacijama poput ove."

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK