slusaonica01
livestream01

Radio Pag Gradski muzej Novalja

U Gradskom muzeju Novalje, u subotu 8. lipnja, otvorit će se izložba "Riznica srednjovjekovnog Nina". Na izložbi će biti prikazana neprocjenjiva zbirka povijesno značajnih sakralnih i drugih predmeta od zlata i srebra. Među ostalim, bit će prikazan jedan od samo tri, u svijetu sačuvana, primjerka Judinog srebrnjaka.

Od 16 primjeraka Judinih srebrnjaka koje je krajem 19. st. obradio francuski arheolog Fernand de Mely do danas su sačuvani samo primjerci iz crkve sv. Križa Jeruzalemskog u Rimu i iz Heverleea, pronađen u Enghienu u Belgiji. Na izložbi će biti prikazan i zlatni prsten srednjovjekovnog pape Pija II., zatim kasno gotički rad ukrašen dragim kamenom i papinim grbom, relikvijari stopala sv. Asela koje je dao izraditi kancelar bana Pavla Šubića i dva relikvijara iz 8./9. st. od čega jedan čuva kost svetog Asela (Anselma), a drugi, ukrašen dragim kamenjem, čuva relikvije nepoznatog sveca. Izložba će biti otvorena do 23. lipnja.

Josip Portada

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK