slusaonica01
livestream01

U srijedu, 11. travnja, nad Pagom je Sunce pobjeđivalo oblake koji su se, uporno, ali uzaludno, naguravali na nebu s juga i s istoka. Osvanuo je promjenljivi, ali topli proljetni dan, 11 dan u mjesecu, određen za Paški sajam.

Prva vozila sa sajamskom robom stigla su na nekadašnje parkiralište Zanatkomerca još večer prije, a ujutro su stigli prodavači iz okolice Zadra. Na improviziranim i pravim štandovima postavljeno je mnogo toga što znatiželjnom kupcu može prvivući pažnju, od sadnica lijepog cvijeća, preko razne odjeće i obuče, do svakovrsnog alata i poljoprivrednih proizvoda, osoljenih maslina, konzerviranih paprika, krastavca. Od ranog jutra na sajam su dolazili kupci, ali i znatiželjnici koji su sajamski dan iskoristili za promjenu dnevne rute kretanja. Na sajmu je cijenkanje normalno i kupci i prodavatelji su većim dijelom bili zabavljeni dogovorom oko cijena. A kakav je promet?

-Moglo bi biti i bolje, rekla je očito vrlo iskusna prodavačica iz mjesta u zaleđu Zadra. –Prodaja nam ovisi i o vremenu, jer ako pada kiša, nema ljudi, ali kada je ovakav lijep dan, onda je puno bolje. Nešto se proda, a glavno je prodati toliko da se dolazak na Pag isplati.

Grupa postarijih Paškinja i Pažana okupila se oko štanda sa sadnicama cvijeća. Kažu, vrijeme je za ukrašavanje vrtova.

-Ima svega, a da je više novaca kupovalo bi se i više, rekla je jedna Paškinja. –Cijene su pristupačne, ne sve, ali ima dosta toga povoljnoga.

Novo sajmeno mjesto trebalo je, po najavma, biti u starom solanskom pogonu, ali i ovog puta je održano na starom mjestu. Paški sajam je počeo kao umanjena preslika Benkovačkog sajma, kojeg mnogi Pažani rado i često posjećuju. Sajmeni dan, sudeći po svemu, prošao je u dobrom raspoloženju, kupci su bili zadovoljni jer su nabavili nešto po povoljoj cijeni, a prodavači jer su isplatili troškove i barem nešto zaradili. No, kažu, proljetni sajmovi uhodavanje za sezonu kada je i ponuda i zarada veća.

Radio-Pag-Sajam-06
Radio-Pag-Sajam
Radio-Pag-Sajam-04
Radio-Pag-Sajam-02
Radio-Pag-Sajam-03

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK