slusaonica01
livestream01

OSAPNIK- otvaranje poučno-rekreativne staze u Zubovićima na otoku Pagu
U organizaciji Udruge Veli škoj Zubovići, 28. travnja, na najkamenitijem i najizazovnijem dijelu otoka Paga, iznad mjesta Zubovići, Grad Novalja, otvara se još jedna poučno rekreativna staza pod nazivom Osapnik.

Polazak je s igrališta u Zubovićima u 10:00 sati, a predviđeno trajanje hodanja je oko dva sata. To je nastavak projekta Pag hiking i staze Kozje berdo koja je označena prošle godine u organizaciji udruge Veli škoj Zubovići. Organizatori navode kako će posjetitelji doznati zašto se brdo zove Kozje brdo kad u Zubovićima nema niti jedne koze i gdje se nalazi Osapnik. Organizatori također navode kako će Osapnik obogatiti turističku ponudu cijelog otoka.
Organizatori će se potruditi kako bi planinari i rekreativci prošli lokacije koje ovaj dio otoka čine jedinstvenim.
-Staza nas vodi utabanim putevima do izvora vode u kamenjaru i čudesnim krajolikom kojega su oblikovale bura i sol. Od rudnika boksita, preko izvora vode i uskih parapeta društvo će rekreativcima praviti naši vodiči, paške ovce te razne legende, s kojima se možda pojavi i koja velebitska vila. Prolazit će se stoljetnim utabanim putevima kojima su naši djedovi i bake gonili ovce, a pogled koji puca na Velebit i sve Kvarnerske otoke nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Staza će opravdati zašto Pag zovu i mjesečevim otokom, navodi Ivana Zubović iz udruge Veli škoj iz Zubovića.
Staze su za posjetitelje otvorene tijekom cijele godine, a organizatori napominmju kako su za šetnju barbatskim kamenjarom nužno potrebne dobre tenisice ili planinarske cipele, dovoljna količina vode i napunjeni mobiteli. (Foto: Adriana Zubović)

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK