slusaonica01
livestream01

Radio Pag top 8

U organizaciji Stolnoteniskog kluba Pag, a u suradnji s HSTS-om, u Pagu je održano natjecanje "Top 8 Dalmacije" za klince i klinceze. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani OŠ Jurja Dalmatinca. "TOP 8" je završno regionalno natjecanje nakon odrađenih pet turnira i prvenstava u Dalmaciji, od Dubrovnika do Paga, na kojem je sudjelovalo osam prvoplasiranih klinaca i klinceza u regiji. Svojom nazočnošću, ovaj sportski događaj uveličali su gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš.

Gradonačelnik Fabijanić je i službeno otvorio turnir, kratko igrajući sa Zlatkom Pospišom. Na turniru su se natjecala djeca iz STK Šibenik, STK Zaton, STK Donat, STK Dalmatinac i STK Pag. Trebala su nastupiti i djeca iz STK Uranija, ali nisu došli.
"Nijanse su odlučivale u međusobnim susretima za prva tri mjesta gdje su klinke imale po 10 bodova," rekao je Željko Cik, predsjednik i trener STK Pag. "Naša Vita Orlić je imala 8 bodova, samo jedna pobjeda ju je dijelila od borbe za prva mjesta, ali broncu je zaradila. Antonija Paro Vidolin je sa 6 bodova na šestom mjestu, pobjeda ju je dijelila od borbe za odličje. Bitno je da su naše klinke izdržale tri i pol sata sata neprestane igre jer se igralo po sistemu svatko sa svakim, a u dvorani je bilo pakleno od igre i od vrućine."
Gordan Maržić, voditelj škole stolnog tenisa u STK Pag, je rekao kako su klinceze bile odlične.
"Nisu posustajale, nismo znali jesu li pustile suzu ili je to bilo od vrućine, suprostavile su se protivnicama koje imaju puno više stolnoteniskog iskustva, čime je njihov uspjeh tim veći jer naše cure treniraju tek osam mjeseci," rekao je Gordan Maržić.
U STK Pag navode kako se moglo bolje, ali za to je trebalo malo više sportske sreće.
"Mi smo mali klub po finacijama, u petoj smo godini postojanja, a imamo šest klinaca među najboljima u Dalmaciji. Očito je grad Pag pun talenata, jer svake godine postižemo odlične rezultate, a očito je i da naši treneri u klubu odlično rade svoj posao, a što bi tek bilo da su profesionalni treneri, a ne volonteri, " rekao je Željko Cik.
Za goste je bilo dovoljno vode i sokova u rashladnoj vitrini, a bilo je i pekarskih proizvoda pekare "Aroma", grickalica i keksa. STK Pag se zahvaljuje članovima kluba Draganu, Kristijanu, Damiru, Tinu, Boži, Juri, Matiji, Željku i Gordanu na nesebičnom trudu oko organizacije i provedbe turnira.
"Sada ćemo se malo odmarati, kupati se i sunčati jer zaslužili smo to," rekao je Gordan Maržić.

Poredak u kategoriji klinceze:
1. Loreta Mandic, STK Šibenik,
2. Anđela Živković, STK Zaton
3. Dorotea Reljić, STK Donat
4. VITA ORLIĆ, STK Pag
5. Rina Barišić, STK Šibenik
6. ANTONIJA PARO-VIDOLIN, STK Pag
7. Mia Mikec, STK Donat
8. Gabrijela Gambiroža, STK Zaton

Poredak u kategoriji klinci:
1. Vito Žmara, STK Šibenik
2. Šime Klarić, STK Šibenik
3. Luka Novak, STK Dalmatinac
4. PATRIK KUSTIĆ, STK Stolnoteniski Klub Pag
5. DOMINIK DRAGANIĆ, STK Stolnoteniski Klub Pag
6. FILIP KUSTIĆ, STK Stolnoteniski Klub Pag
7. ANTE PARO, STK Stolnoteniski Klub Pag

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK