slusaonica01
livestream01

Radio Pag koncert Novalja

U organizaciji Centra za kulturu Grada Novalje, u prigodi Antonje, Dana Grada Novalje, u Novalji će se održati koncert tenora Božidara Brajkovića i pijanista Maria Čopora pod nazivom „U susret Antonji“. Koncert će se održati 12. lipnja, na Trgu Alojzija Stepinca s početkom u 21:00 sat.


Tenor Božidar Brajković rođen je u Zagrebu. Nakon studija na Filozofskom fakultetu i završene srednje glazbene škole, upisao je Muzičku akademiju u Zagrebu, gdje je na odjelu za solo pjevanje diplomirao 1982. godine. Od 1974. do 1984. godine osvojio je više nagrada na solističkim natjecanjima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Član Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu postao je 1978. godine, a od 1987. nastavio je djelovanje kao solist (tenor) u Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru, gdje je postao član Mariborskog društva glazbenih umjetnika. Pri povratku u Zagreb, od 1994. godine, predaje kao profesor glazbene kulture na nekoliko zagrebačkih škola, a 1998. godine vratio se u Operu HNK u Zagrebu. Od 1978. godine redovito nastupa na solističkim koncertima, klasične, sakralne i popularne glazbe. Repertoarom obuhvaća sve stilove vokalne glazbe od 15. st. do danas.

Pijanist Mario Čopor je 1995. godine diplomirao, a 1998. godine magistrirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Stjepana Radića. Usavršavao se u Austriji kod prof. Ludowiga Hoffmana kao solo pijanist te kod prof. Konrada Richtera kao pijanist na polju vokalne glazbe-smjer operni ”lied”. Nastupao je u Hrvatskoj i inozemstvu, od Japana preko cijele Europe do Južne Afrike kao solist, uz čuvene ansamble i orkestre te unutar komornih sastava. Za nastupe u Japanu dobitnik je Rektorove nagrade. Posebni značaj u njegovom umjetničkom djelovanju imaju operni pjevači te je kao korepetitor surađivao i nastupao s mnogim poznatim imenima opernog pjevanja, ali i s pjevačima na polju mjuzikla, operete te zabavne i jazz glazbe s kojima je snimio nekoliko nosača zvuka. Kao solist i pjevački korepetitor snimio je djela za mnoge televizijske i radio emisije. S flautisticom Renatom Penezić i oboistom Brankom Mihanovićem je 2002. godine osnovao trio te izvode virtuozne instrumentalne obrade raznih opernih popularnih arija, a početkom 2009. godine izašao je zajednički CD ”Operni Suveniri” u izdanju Croatia Recordsa. Stalni je član i suosnivač ansambla za modernu glazbu "Acoustic Project” pod pokroviteljstvom Zagrebačke filharmonije.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK