slusaonica01
livestream01

Radio Pag nova koalicija

Prema neslužbenim informacijama, u Gradskom vijeću Grada Paga uskoro će doći do velikih promjena. Prema političkom dogovoru, postignutom pri formiranju vladajuće koalicije nakon lokalnih izbora, Domagoj Vičević je trebao odraditi prvu polovicu mandata na dužnosti predsjednika Gradskog vijeća, a drugu polovicu mandata trebao je odraditi Dario Grašo iz SDP-a.

Kada se očekivalo da će, u skadu s tim političkim dogovorom, a nakon proteka polovice mandata aktualne gradske vlasti, Dario Grašo postati predsjednik Gradskog vijeća Grada Paga, dogodila se promjena. Unutar Gradskog vijeća je, navodno, formirana nova koalicija u kojoj većinsku, dakle i presudnu ulogu, ima HDZ. U skladu s tim i novi čelnik Gradskog vijeća trebao bi biti iz redova HDZ-a. Prema uglavnom kuloarskim pričama, koje se u Pagu redovio pokažu točnima, predsjednica Gradskog vijeća bi, od iduće sjednice, trebala biti Jasna Magaš. Jasna Magaš je vijećnica u Gradskom vijeću i članica Gradskog odbora HDZ-a Grada Paga. Ako je politički razvoj događaja u skladu s onim što se neslužbeno može doznati, to znači da je prvotna, početna koalicija u Gradskom vijeću Grada Paga raskinuta, odnosno da je iz koalicije isključen SDP. Gradska organizacija SDP-a Grada Paga još se nije javno oglasila o navodnoj novonastaloj situaciji. Također, o novim okolnostima nije ništa službeno potvrđeno ni u paškom HDZ-u. Nova koalicija bi se trebala uskoro i objaviti, no ako se to ne dogoditi, o svemu će se doznati na prvoj idućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Paga koja bi se trebala održati najkasnije do kraja lipnja.

 

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK