slusaonica01
livestream01

Radio Pag Zubovici slika

Udruga "Veli škoj" Zubovići pripremila je zanimljiv ljetni program koji će se održati od 14. srpnja do 17. kolovoza. O programu su za Radio Pag govorili predstavnici udruge "Veli škoj" Zubovići, Ivana Zubović i Josip Kurilić.
"Ovo je šesta godina kako radimo programe koji se temelje na tradiciji Zubovića, ali i cijelog otoka Paga, " rekao je Josip Kurilić. "Imamo što ponuditi, a odlučili smo se za gastro programe, zabavu i stare igre, a to je zanimljivo i domaćim ljudima i našim gostima. Pri sastavljanju programa vodimo se željom za obnavljanjem onoga što se s vremenom zaboravlja i pokažemo što više od nekadašnjeg načina života, a na taj način pridonosimo promociji i Zubovića i cijelog otoka Paga."


Ivana Zubović je posebno istakla značenje rječnika govora sela Zubovići.
"Ovaj vrijedni riječnik napravio je don Šime Zubović koji je skupljao riječi iz govora u Zubovićima i u tome je bio jako uporan. Ima puno riječi koje su se zaboravile i zahvaljujući riječniku, bit će sačuvane," rekla je Ivana Zubović.
Ljetni program udruge "Veli škoj" Zubovići počet će 13. srpnja gastro manifestacijom "Pici u padelici" u konobi "Marina", programom koji je, zbog svoje originalnosti, i prošlog ljeta pobudio veliku pozornost javnosti. Nakon toga je, 20. srpnja, Svjetsko prvenstvo u škrijamin (Balinčeki, prstomet) na Mulu, natjecanje u tradicionalnoj otočnoj igri koju su igrala i djeca i stariji, 27. srpnja je koncert Aka Cresendo u Antonovim dvorima, 2. kolovoza je predstavljanje Rječnika govora sela Zubovici, autora don Šime Zubovića u Antonovim dvorima, a 5. kolovoza obilježit će se Dan Domovinske zahvalnosti i Dan branitelja. Ljetni program završit će Ribarskom feštom 17. kolovoza na Mulu na kojoj će nastupiti Ivica Sikiric Ico i bend Dilema.

Josip Portada/Radio Pag

Gosti

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK