slusaonica01
livestream01

Radio Pag Dan paskih branitelja

U Pagu je obilježen 28. lipnja, Dan paških branitelja, gradski praznik na temelju odluke Gradskog vijeća Grada Paga. U prigodi obilježavanja Dana paških branitelja položeni su vijenci na Gradskom groblju, a u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja održana je misa koju je predvodio paški župnik don Gašpar Dodić. Predsjednik UHVDR-a Grada Paga i zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić i gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić čestitali su paškim braniteljima njihov dan. U UHVDR-a Grada Paga se naglašava kako se tog dana odaje počast i zahvala svim otočanima koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu kao i onima koji su sudjelovali s ciljem da se taj dio hrvatske povijesti nikada ne zaboravi.


Dan paških branitelja je spomen na 28. lipnja 1991. godine kada je u Pagu, na arheološkom lokalitetu Stari grad, ispred crkve Uznesenja Marijina, postrojena Prva paška satnija čiji su dragovoljci u Domovinskom ratu ispisali svijetlu povijest otoka Paga.
"Već i prije tog dana bilo je aktivnosti na organiziranju obrane, uglavnom u policiji, ali postrojenje Prve paške satnije bilo je od posebnog značenja i zbog toga je upravo taj datum predložen za Dan paških branitelja," rekao je Davor Fabijanić.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK