slusaonica01
livestream01

Radio Pag Hrvatski otocni proizvod

Proizvođači autohtonih proizvoda s otoka Paga postigli su novi i vrlo značajn uspjeh. Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova Republike Hrvatske objavilo je u petak, 28. lipnja, Odluku o dodjeli prava uporabe oznake "Hrvatski otočni proizvod" Klasa: 302-03/19-02/56 prema kojem je 78 OPG-ova, tvrtki, obrta, KUD-ova, turističkih zajednica i drugih ispunilo uvjete za uporabu oznake "Hrvatski otočni proizvod".

Od toga je čak pet s otoka Paga i to iz Kolana, Novalje, Jakišnice, Paga i Povljane. Pravo na uporabu oznake "Hrvatski otočni proizvod" dobili su Sirana MIH iz Kolana za paški sir i za sireve sv. Vid. Kolanjac, Tartufin i Otočan te za pašku skutu i za kravlju skutu, OPG Tereza Vidas Puhalović iz Novalje za roladu s marmeladom od smokava, OPG Luka Badurina iz Jakišnice (Grad Novalja) za paški sir "Barba Luka", Solana Pag d.d. za Solni cvijet i Bio Plant d.o.o. iz Povljane za eterično ulje smilja. Otok Pag je tako postao jedan od hrvatskih otoka s najvećim brojem proizvoda koji nose oznaku "Hrvatski otočni proizvod".

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK