slusaonica01
livestream01

Radio Pag gradonacelnik Ante Fabijanic

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić izdao je priopćenje za javnost u svezi navoda SDP-a Grada Paga o preslagivanju u Gradskom vijeću Grada Paga.


"Nakon lokalnih izbora u Gradu Pagu je formirana vlast u kojoj su bili vijećnici Modesa, SDP-a, jedan nezavisni vijećnik i vijećnik HLMzP. Dana 28. ožujka ove godine predsjednik Gradskog vijeća Domagoj Vičević i nezavisni gradski vijećnik Edo Komadina su meni kao gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika Davoru Fabijaniću dostavili dopis u kojem navode kako sporazum o suradnji, sklopljen nakon izbora, više ne egzistira. Navode kako koalicija nema većinu u Gradskom vijeću te kako se bez potpore vijećnika HDZ-a ne mogu donositi odluke. Prema dogovoru Domagoj Vičević je trebao obnašati dužnost predsjednika Gradskog vijeća dvije godine, a dvije godine Dario Grašo iz SDP-a. Međutim, nakon proteka dvije godine, Darijo Grašo nije imao većinu od sedam vijećnika za preuzimanje dužnosti predsjednika Gradskog vijeća. U takvoj situaciji moralo se nešto poduzeti. Nismo smjeli dozvoliti krizu vlasti jer bi to značilo zaustavljanje niza projekata koji su u tijeku, a odrazilo bi se općenito na djelovanje Grada Paga. Iz tog razloga su počeli pregovori s predstavnicima Gradskog odbora HDZ-a Grada Paga. Postignut je sporazum i logično je da HDZ, u takvim uvjetima, dobije mjesto predsjednika Gradskog vijeća. Dakle, u ovome što se dogodilo nema nikakve političke igre, nego želimo nastaviti s normalnim funkcioniranjem Gradskog vijeća Grada Paga. O onome što se dogodilo u Gradskom vijeću treba reći pravu istinu kako bi javnost u Gradu Pagu znala što se dogodilo. Ne mogu reći kako nije bilo suradnje s SDP-om, ali problem je u tome što s pojedincima u SDP-u suradnja nije bila dobra jer se nisu pridržavali dogovora koji bi bio postignut na koalicijskoj koordinaciji i samostalno su glasovali u Gradskom vijeću nezavisno od zajedničkog dogovora. Vjerujem i nadam se kako će, usprkos preslagivanjima u Gradskom vijeću, i dalje postojati suradnja sa svim vijećnicima, a tako i s vijećnicima SDP-a, pogotovo u smislu provođenja planiranih projekata koji se rade kako bi se poboljšao život svih stanovnika Grada Paga. Smatram kako je to potrebno, jer je interes građana i budućnost Grada Paga iznad politike.

Foto: zadarski.hr

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK