slusaonica01
livestream01

Radio Pag Novalja proracun

Institut za javne financije je drugu godinu za redom dodijelio Gradu Novalji najvišu ocjenu (5) i priznanje za transparentnost proračuna.
"Kako je Vaš Grad osvojio maksimalan broj bodova, u ime Instituta za javne financije čestitam Vam na osvojenom priznanju za transparentnost gradskog proračuna," navodi se, među ostalim, u dopisu Instituta Gradu Novalji kojeg je potpisala Katarina Ott, ravnateljica Instituta.


Institut za javne financije predstavio je rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, a istraživanjem je bilo obuhvaćeno svih 576 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj. lstraživanjem se željelo utvrditi količinu i pravovremenost objavljenih dokumenata, te kvalitetu službenih internetskih stranica lokalnih jedinica. Otvorenost je mjerena brojem objavljenih proračunskih dokumenata na službenim internetskim stranicama lokalnih jedinica u razdoblju od studenog 2018. do ožujka 2019., a to su godišnje izvršenje proračuna za 2017.; polugodišnje izvršenje proračuna za 2018.; prijedlog proračuna za 2019., izglasani proračun za 2019.i proračun za građane za 2019. godinu. Kako se promatrala dostupnost pet proračunskih dokumenata, razina otvorenosti može se kretati od 0 do 5.
Detaljna analiza i metodologija istraživanja objavljena je u newsletteru "Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2018.-ožujak 2019.", a rezultati su dostupni i putem interaktivne karte koja se nalazi na web stranici: www.ijf.hr/transparentnost.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK