slusaonica01
livestream01

Radio Pag Paf solana

Koncert pijanista Lovre Pogorelića u skladištu soli u "Solani Pag" jedno je iznenađenja ovogodišnjeg PagArtFestivala. Skladište soli nalazi se u sklopu proizvodnog pogona "Solane Pag" na predjelu Svilno, oko 4 km južno od grada Paga.
"Pri organizaciji festivala svake godine se trudimo pronaći neki novi prostor, uvijek pronaći nešto novo," rekao je maestro Lovro Pogorelić, koji je i umjetnički direktor PagArtFestivala. "Naš novi tehnički direktor Alan Crljenko je predložioodržavanje koncerta u skladištu soli i to je sjajna ideja. Svirati u takvom prostoru, uz uskladištenu sol, je doista nešto posebno, to će biti pravi paški događaj."


Maestro Pogorelić je rekao kako održavanje koncerta u skladištu soli nije organizacijski pretjerano zahtjevno.
"Skladište soli je velik i akustičan prostor, klavir će se lako prenijeti, a neće biti problema ni s postavljanjem rasvjete niti s bilo kojim drugim organizacijskim poslovima," rekao je maestro Pogorelić. "Drago mi je što ću održati koncert u tom prostoru, a mislim kako će općenito taj ambijent biti zanimljiv za publiku, jer je to ipak nešto drugalije, vrlo malo je onih koji su bili u tom velikom skladištu, malo je onih koji su to imali prigodu vidjeti, a ovo je prvi puta da se na takvom mjestu događa koncert. I meni je drago što ću održati koncert u tom, po mnogo čemu posebnom prostoru".
Maestro Lovro Pogorelić će na koncertu u skladištu soli izvesti djela Aleksandra Skrjabina.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK