slusaonica01
livestream01

Radio Pag Proboj Poslovna zona

Grad Pag je pokrenuo postupak koji prethodi uređenju Poslovne zone Proboj i to Odlukom o donošenju Urbanističkog plana uređenja Poslovne zone Proboj. Prostor u Poslovnoj zoni bit će razgraničen prema namjeni i korištenju i određen za gospodarsku namjenu, za zaštitne zelene površine i za površine infrastrukturne namjene. U zoni gospodarske namjene bit će površine za proizvodnju i to pretežito industrijske, površine poslovne namjene, pretežito uslužne i trgovačke i površine poslovne namjene, pretežito uslužne i komunalno servisne.


Unutar industrijske zone je moguć smještaj građevina namijenjenih proizvodnji električne ili toplinske energije iz obnovljivih izvora energije (solarna elektrana), druge industrijske namjene, uslužne namjene i komunalno servisne.
Pod solarnom elektranom podrazumijeva se cijelina sastavljena od fotonaponskih panela, trafostanice, pripadajuće elektroenergetske mreže i pratećih građevina u funkciji elektrane. Prema planu, najmanja dopuštena površina građevne čestice solarne elektrane iznosi 10. 000 m2.
Unutar zone bit će industrijski, proizvodni i zanatski pogoni, istraživačko-proizvodni centri, pogoni za preradu poljoprivrednih i drugih prehrambenih proizvoda, tehnološki parkovi i poduzetničko-poslovni centri.
Unutar poslovne zone Proboj predviđena je gradnja i smještaj radionica za proizvodnju aluminijske, pvc i drvene stolatije, bravarske, tokarske i automehaničarske radionice, klesarski pogoni, staklarske radionice, betonare i pogoni za proizvodnju betonske galanterije i slično, zatim raznih obrta, pekare, pogoni za preradu i skladištenje poljoprivrednih proizvoda, kao npr. grožđa, maslina, sira, smokava i slično, pogoni za preradu ribe i skladišni prostori.
Unutar Poslovne zone bit će i komunalno servisne namjene i to smještaj reciklažnog dvorišta, oporaba raznih otpada, parkiralište za kamione, suhe marine, razne proizvodne djelatnosti, pogoni i skladišni prostori.
U zoni proizvodne namjene dopuštena je gradnja proizvodnih građevina, pretežito industrijskih, uslužnih i komunalno servisnih, a za taj dio zone najmanja dopuštena površina građevne čestice iznosi 5000 m2, a najveća 10. 000 m2.
U veljači ove godine donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga Urbanističkog plana uređenja poslovne zone Proboj. Obavijest o javnoj raspravi o prijedlogu plana objavljena je 1. ožujka ove godine u Zadarskom listu, na službenim mrežnim stranicama Grada Paga i na službenim mrežnim stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Javna rasprava o prijedlogu plana trajala je od 12. ožujka do 11. travnja, a javno izlaganje je održano 27. ožujka. Tijekom trajanja javne rasprave, prijedlog plana i knjiga primjedbi bili su izloženi na javni uvid u Gradskoj vijećnici Grada Paga.
Ponovna javna rasprava o prijedlogu plana trajala je sedam dana i to od 20. do 27 . svibnja, a javno izlaganje je održano 23. svibnja ove godine.
Konačni prijedlog plana je 10. lipnja dostavljen Ministartvu graditeljstva i prostornog uređenja radi ishođenja suglasnosti,.
Gradsko vijeće Grada Paga je na 14. sjednici donijelo Odluku o donošenju Urbanističkog plana uređenje poslovne zone Proboj.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK