slusaonica01
livestream01

Radio Pag Cipkarice iz Krizevaca u Pagu

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Križevci u Križevačkom odmaralištu u Pagu boravila je grupa čipkarica iz Križevaca.


"Čipkarice su došle u Pag u sklopu našeg programa Dnevni boravak koji je namijenjen osobama starije životne dobi," rekla je Đurđica Trbus, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci. "Dio projekta Dnevni boravak je i posjet čipkarica Pagu i razgledavanje paške čipke. Razmijenile smo iskustva s čipkaricama iz Paga i upoznale ih s našom čipkom. U Križevcima se održavaju radionice čipke, to je čunčana čipka, a s radom se počelo osamdesetih godina. Posljednjih godina sve češće prezentiramo našu čunčanu čipku i vjerujemo kako će postati suvenir Grada Križevaca. Tijekom godine naše čipkarice sudjeluju u brojnim projektima i na izložbama. Za Uskrs radimo uskršnja jaja sa čunčanom čipkom, a jedno takvo uskršnje jaje s čunčanom čipkom ukrašava i Križevce i na tom smo ponosne. Na Pagu nam je bilo jako lijepo, a vjerujem kako ćemo doći i iduće godine pokazati našu čipku."
Boravak čipkarica iz Kričevaca u Pagu pomogao je Grad Križevci.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK