slusaonica01
livestream01

 Radio Pag Martin Hutchinson

Članove DVD-a Pag posjetio je humanitarac Martin Hutchinson iz Manchestera u Engleskoj, nekadašnji vatrogasac koji je od 2006. godine u svjetskoj misiji za spas okoliša.

Hutchinson putuje svijetom, prvih godina je pješačio, a sada putuje biciklom. S njim putuje i njegov pas Starsky. Pješice je prošao 34.000 kilometra i posjetio 21 zemlju, a na biciklu je prošao 22.100 kilometara. Putujući po svijetu, obišao je preko 700 škola. Dok je boravio u Pagu, njegovi domaćini bili su paški vatrogasci koji su mu pokazali grad Pag i s njim se družili. Martin Hutchinson je za Radio Pag rekao kako je njegova misija obići sve zemlje svijeta, prenijeti poruku o važnosti oćuvanja prirode i potrebi smanjenja CO2 u zraku.
"Planeta Zemlja je divno mjesto za život, sa svojim brojnim raznolikostima, šumama, pustinjama, planinama, morima, oceanima, jezerima, rijekama, sa svim prirodnim ljepotama, ali o tome se moramo više brinuti i u svojoj misiji ukazujem upravo na to," rekao je Hutchinson za Radio Pag. "Putujem po svijetu kako bih prenio poruku o važnosti očuvanja okoliša, posebno biljaka, jer od biljnog svijeta ovisi život na našoj planeti. Potrebna je spoznaja koliko je očuvanje okoliša važno, a to uvijek ovisi o pojedincu, hoće li to shvatiti ili neće. Moramo se bolje brinuti o biljnom svijetu, moramo biti odgovorniji."
Hutcinson na svojim putovanjima sadi razne biljke, uglavnom stabla, što je simbolični čin kojim ukazuje na potrebu obnavljanja prirode. Do sada je posadio nekoliko stotina stabala. U Pagu je, kod sjedišta DVD-a Pag nas Julovici, posadio ružu.
Martin Hutchinson je rekao kako je njegova misija počela 2006. godine, a planira je završiti do 2030. godine. Do tada želi posjetiti svaku zemlju na svijetu i skrenuti pažnju na važnost očuvanja okoliša i prirode. Hutchinson ima svoj You Tube kanal na kojem je objavio oko 8. 000 videa. Rekao je kako na društvenim mrežama pokazuje stvari koje mnogi ne žele vidjeti ili ih i ne primjećuju.
"Nailazim na razne prizore, na otpad koji je stavljen na mjesto koje nije za to namijenjeno, na kante za smeće koje su prepune, na razne slike neodgovornog bacanja smeća i lošeg odnosa prema okolišu. Na to ukazujem na društvenim mrežama," rekao je Martin Hutchinson.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK