slusaonica01
livestream01

 kos

Članice i članovi Karnevalske udruge mladih KOS iz Paga u Biogradu su sudjelovali na Ljetnom karnevalu Biogradskog lita.

U Biogradu su publici predstavili paški karneval, maske, pjesmu i ples. Na osnivačkoj skupštini udruge KOS, što je skraćenica od Karnevalske obrambene snage, rečeno je kako udruga želi podići paški karneval na razinu dostojnu imena kojeg nosi, obogatiti karnevalske dane zimskog i ljetnog paškog karnevala novim idejama i planovima i raditi na uključivanju mlađih čanova kako bi se karnevalski običaji prenosili na buduća pokoljenja.

U Biogradu je bilo pedesetak članova KOS-a. Kako je za Radio Pag rekao Karlo Bukša, predsjednik udruge KOS, gostovanje u Biogradu je bilo jako uspješno.
"U Biogradu smo napravili naš paški karneval u malom, bilo je maškara, Paško kolo, Gradska glazba, sprovod Marka, kotule i fuštani. Biograđanima je to bio četvrti ljetni karneval, a mi smo ove godine imali šezdeseti, tako da smo s domaćinima u Biogradu mogli prenijeti naša iskustva, a iz razgovora s njima doznali smo kako dosta znaju o Pagu i o Paškom karnevalu. Potrudili smo se napraviti dobar program i u tome smo uspjeli," rekao je Karlo Bukša.
Gostovanje KOS-a u Biogradu organizirao je KOS, a pokrovitelj je bila Turistička zajednica grada Paga.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK