slusaonica01
livestream01

Radio Pag sudenje ocu iz Paga

Glavna rasprava u kaznenom postupku protiv oca (54) koji je 28. veljače u Pagu svoje četvero djece bacio s prvog kata zakazana je za 16. i 17. listopada.

Vještačenjem je utvrđeno kako je, u vrijeme počinjenja višestrukog pokušaja ubojstva, bio bitno smanjeno ubrojiv. Uz to, već dulje vrijeme pati od hidrocefalusa, odnosno "vodene glave", što bi moglo biti ključno za određivanje njegove raspravne sposobnosti, ali i uračunljivosti te kaznene odgovornosti.
"Kada je netko smanjeno ubrojiv zbog svojih duševnih smetnji, postoji mogućnost smanjene kazne," rekao je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru, nakon što je na Županijskom sudu u Zadru održano pripremno ročište na kojem su optužba i obrana predložili dokaze koji će se izvesti u ovom kaznenom postupku.
"Vještački tim iz Vrapča ostavio je mogućnost da se vještačenje dopuni nakon što okrivljenik iznese svoju obranu," rekao je Visković.
Na ročište 16. listopada pozvano je četvoro svjedoka. Majka u ovom slučaju ne smije koristiti blagodat nesvjedočenja jer je riječ o djeci. Otac se optužnicom tereti da je 28. veljače ove godine, oko 6 sati ujutro, u Pagu, u kući u kojoj cijela obitelj živjela kao podstanar, svoje četvero djece, s namjerom da ih ubije, za vrijeme dok su spavala, uzeo iz spavaće sobe u naručje jedno po jedno dijete te svako bacio s terase ispred ulaznih vrata s visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće. Dvije su djevojčice i jedan dječak bili teško ozlijeđeni, a jedna djevojčica lakše.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK