slusaonica01
livestream01

kbolan radio pag

Jedinstveni upravni odjel Općine Kolan objavio je poziv za predlaganje programa i projekata javnih potreba u područjima odgoja i obrazovanja, kulture, tehničke kulture, sporta i rekreacije, socijalne skrbi i zdravstva te ostalih programa iz područja društvenih djelatnosti od interesa za opće dobro Općine Kolan u 2020. godini.


Prijedlozi se šalju:
1. na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
2. poštom ili osobno na adresu: Općina Kolan, Trg kralja Tomislava 6, 23251 Kolan s naznakom ''Prijedlog javnih potreba Općine Kolan u 2020. g. / djelokrug'' (djelokrug: - kultura,- sport - zdravstvo i socijalna skrb, - udruge građana - predškolski odgoj, školstvo, obrazovanje i znanost) do 28. listopada 2019.
Pozivaju se ustanove, društva, udruge te druge organizacije civilnog društva i građanske inicijative da dostave prijedloge svojih programa i projekata od interesa za opće dobro i zadovoljenje javnih potreba Općine Kolan, kroz aktivnosti u 2020. godini. Prijedlozi trebaju sadržavati opis programa ili projekta i financijski plan. U opisnom dijelu prijedloga navode se naziv programa ili projekta, partneri u provedbi, sažetak programa ili projekta, predviđeni početak i završetak te područje provedbe, glavne aktivnosti, očekivani rezultati, ciljevi programa ili projekta, izravni i neizravni korisnici, uključenost volontera i druge značajke koje predlagatelj smatra bitnim navesti. U financijskom planu programa ili projekta navode se podaci o prihodima i rashodima programa ili projekta na način da se u prihodovnom dijelu navode izvori financiranja, dok se u rashodovnom dijelu navode troškovi povezani uz provedbu pojedinih aktivnosti predloženog programa ili projekta.
Javne potrebe koje se sufinanciraju iz proračuna Općina Kolan su djelatnosti, programi, projekti, akcije i manifestacije u interesu Općine Kolan. U programe javnih potreba Općine Kolan, u skladu sa Zakonom, uvrstit će se ponuđeni programi i projekti iz djelokruga:
-kulture,
-zdravstva i socijalne skrbi,
-udruga građana za potrebe:
a) podrške institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga, jačanje kapaciteta udruga te afirmacija i unapređenje volonterizma,
b) podrške i promicanje u turizmu, razvoj gospodarstva i poljoprivrede,
c) promicanje i razvoj kulture, izdavaštva, edukacije, tradicionalne manifestacije, očuvanje tradicije, običaja i sl.
d) promicanje zdravog načina života i rekreacije, očuvanje okoliša i prirode, zaštita zdravlja, zaštita i uzgoj životinja, rad s djecom i mladima, rad sa starijim osobama, rad s hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji.
-sporta,
-predškolskog odgoja, školstva, obrazovanja i znanosti.
Prednost će imati prijedlozi programa i projekata koji:
-se odvijaju na području Općine Kolan,
-čiji su direktni korisnici građani Općine Kolan,
-u organizaciju i provedbu aktivnosti uključuju veći broj građana-volontera, odnosno oni koji potiču građane na veće sudjelovanje u osmišljavanju i provođenju raznih aktivnosti u svakodnevnom životu grada i lokalne zajednice,
-imaju veći broj direktnih korisnika,
-su programi/projekti novih inicijativa u zajednici,
-se ostvaruju u suradnji s drugim udrugama i institucijama, organizacijama iz Zadarske županije, Hrvatske i EU,
-se financiraju iz dodatnih izvora (ne samo Općine Kolan)-npr. članarine, vlastita djelatnost, donacije i/ili sponzorstva u novcu ili naravi, donacije državnih ili međunarodnih donatorskih organizacija i sl.,
-podržavaju međunarodnu suradnju i razmjenu,
-uključuju i promiču volonterstvo.
Dostavljene prijedloge programa i projekata Općina Kolan će razmotriti i uzeti u obzir pri izradi Programa javnih potreba Općine Kolan za 2020. godinu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK