slusaonica01
livestream01

 Radio Pag potres

U utorak, 22. listopada, u 07: 20 sati, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su potres s epicentrom na otoku Pagu, 16 km sjeverozapadno od grada Paga.

Magnituda potresa iznosila je 2.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV (tri do četiri) stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Kako je za Radio Pag javio Albert Semenčić, u trenutku kada se dogodio potres, na području Grada Novalje čula se tutnjava. Kako se na sjevernom Jadranu održava vojna vježba, mnogi građani su mislili kako zvuk dolazi s vojne vježbe.
Potres se na otoku Pagu osjetio i navečer, 21. listopada u 22:07 sati. Tada su seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili umjeren potres s epicentrom 13 km sjeverno od Zadra. Prema podacima Službe za zaštitu i spašavanje u Zadru građani su zvali jer su osjetili potrese na području Paga, Škabrnje i Zadra. Magnituda potresa iznosila je 3.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio 4. stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem području Zadra te na području Karlobaga i Gospića.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK