slusaonica01
livestream01

IMG 1759

U tijeku su radovi betoniranja na uređenju pješačko-biciklističke brdske staze „Zagrljaj kamena i vjetra“. Radovi betoniranja izvode se prema planu i dinamici u dužini od 730 metara, a nakon završetka krenut će se u završnu fazu uređenja staze prema vjetroparku Ravne. Radove izvodi tvrtka Pag II.


Staza se radi u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU i Turističkom zajednicom grada Paga, u sklopu Programa razvoja otoka u 2019. godini. Vrijednost projekta iznosi 444.444,44 kuna, od čega je 200.000 kuna osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a ostatak iznosa, 244.444,44 kuna, osigurao je Grad Pag. Dužina staze je 263 metra, a ide od sv. Kvirina do vrha Kiršina i nastavlja se do vjetroparka Ravne. Staza će se urediti i označiti, a jedan dio popraviti i nasipati u dužini 2,5 km. Uredit će se tri odmorišta s urbanom opremom i tabelama, postavit će se klupe, koševi za otpatke, stalci za bicikle, izradit će se ruža vjetrova u obliku čipke, postavit će se info paneli i table s informacijama o stazi, oznake o autohtonom bilju, prapovijesnoj gradini te ostalim zanimljivim i poučnim podacima duž staze kao i oznake biciklističke staze.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK