slusaonica01
livestream01

 Radio Pag Volim Vlasici 02

Udruga "Volim Vlašići" priključila se nacionalnoj kampanji sadnje drveća koju je pokrenula građanska inicijativa „Dani kolektivne sadnje drveća“ pod motom #zasadidrvonebudipanj.

Sadnja drveća u Vlašićima se odvija u sklopu projekta "Drvo posadi, selo pomladi" kojeg financira Zadarska županija, UO za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove. Ciljevi projekta su doprinijeti podizanju bioraznolikosti u Vlašićima,doprinijeti podizanju kvalitete zraka, podizanje ekološke svijesti mještana i posjetitelja kroz edukacije o važnosti drveća (smanjenje količine ugljičnog dioksida i povećanje kisika u zraku) i doprinijeti povratku autohtonih vrsta drveća na Pag.
"Mi smo za projekt "Drvo posadi, selo pomladi" dobili sredstva u iznosu 9.524,44 kuna od Zadarske županije, UO za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove. Idealno se poklopilo s inicijativom "Zasadi drvo, ne budi panj!" koja se ovaj vikend odvija u cijeloj Hrvatskoj. Uz suglasnost Grada Paga, na javnim površinama i raznim lokacijama u Vlašićima, posaditi ćemo 30 stabala melije, koprivića i murve. Sadnjom drveća doprinosimo smanjenju zagađenja zraka, zaštiti prirode i okoliša, očuvanju ptica te utječemo na mikroklimu i cijeli eko sustav jer drveće zadržava vlagu u tlu, utječe na podzemne vode i skuplja prašinu iz zraka. Novozasađena drveća doprinijeti će kvaliteti življenja djece, mještana i posjetitelja, čisti zrak, meditacija i psiho-fizičko stanje, cvrkut ptica, opuštenost u prirodi, a dokazano je da djeca bolje emotivno funkcioniraju u zelenom okruženju i da su više kreativna. Projektom „Drvo posadi, selo pomladi!“ želimo dugoročno doprinijeti zdravijem životu stanovnika i održivom razvoju lokalne zajednice te ih potaknuti na očuvanje zelenih površina u Vlašićima i za buduće generacije. U sklopu projekta, do kraja godine, u suradnji s JU Natura Jadera organizirati ćemo i predavanje o važnosti drveća te radionicu izrade i bojanja kućice za ptice u našoj područnoj školi u Vlašićima," navode u udruzi "Volim Vlašići".
Sadnja u Vlašićima počet će u subotu, 26.10. u 9 sati na dječjem igralištu, a i mogu se pridružiti svi zainteresirani.
Više o inicijativi na: https://danikolektivnesadnje.org

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK