slusaonica01
livestream01

Radio Pag Vlasici sadnja

Udruga Volim Vlašići priključila se nacionalnoj kampanji sadnje drveća koju je pokrenula građanska inicijativa „Dani kolektivne sadnje drveća“ pod motom „Zasadi drvo ne budi panj“. Tom prigodom je u Vlašićima održana akcija sadnje drveća u sklopu projekta "Drvo posadi, selo pomladi" kojeg financira Zadarska županija, UO za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove. Udruga je za projekt "Drvo posadi, selo pomladi" dobila sredstva u iznosu 9.524,44 kuna od Zadarske županije, UO za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove te je uz suglasnost Grada Paga na javnim površinama i raznim lokacijama u Vlašićima posadila 30 stabala melije, koprivića i murve, a ispred škole u vrtu, stablo jabuke.


Ciljevi projekta su doprinijeti podizanju bioraznolikosti u Vlašićima, doprinijeti podizanju kvalitete zraka, podizanje ekološke svijesti mještana i posjetitelja kroz edukacije o važnosti drveća (smanjenje količine ugljičnog dioksida i povećanje kisika u zraku) i doprinijeti povratku autohtonih vrsta drveća na Pag.
"Novozasađena drveća doprinijeti će kvaliteti življenja djece, mještana i posjetitelja, smanjenju zagađenja zraka, zaštiti prirode i okoliša, očuvanju ptica te cijelom eko sustavu. Projektom „Drvo posadi, selo pomladi!“ utječemo na održivi razvoj lokalne zajednice te potičemo njene stanovnike na očuvanje zelenih površina u Vlašićima i za buduće generacije. U sklopu projekta, do kraja godine, u suradnji s JU Natura Jadera organizirat ćemo i predavanje o važnosti drveća te radionicu izrade i bojanja kućica za ptice u područnoj školi u Vlašićima. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali na akciju sadnje drveća u Vlašićima, učiteljici i učenicima, mještanima i vikendašima, volonterima i članovima udruge te Anti Fabijaniću, gradonačelniku Grada Paga koji je podržao akciju," rekli su u udruzi Volim Vlašići.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK