slusaonica01
livestream01

Radio Pag Djecji vrtic Pag foto

Građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća u petak je održana u dvorištima Dječjeg vrtića Paški mališani u Pagu i Povljani. Kao što je cilj ove inicijative potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da samostalno ili u suradnji sa svojim lokalnim jedinicama samouprave zasade stabla u svom okolišu, primjer polaznika vrtića i njihovih roditelja u Pagu i Povljani bio je hvale vrijedan. U dvorištima vrtića bilo je više nego živo, tako da se vidjela izvanredna suradnja između roditelja, djece i odgojiteljica koji su marljivo radili na ozelenjivanju okoliša.


„Nekoliko roditelja donijelo je lopate, krampove, grablja, očevi su ukopavali rupe do metar dubine, mališani su svojim ručicama vadili korove iz zemlje, mame i odgojiteljice su svima pomagale, to je predivan prizor, s oduševljenjem je svih u akciji pohvalila Ljubica Fabijanić, ravnateljica dječjeg vrtića Paški mališani.
„Od Građanske inicijative Dani kolektivne sadnje drveća dobili smo 6 stabala, a dječji vrtić Paški mališani sa svojim osnivačem kupio je 7 stabala, među kojima je bilo voćaka i ostalih drveća, različitih visina. Nadamo se da će se sadnice drveća usprkos paškoj buri održati godinama, a posebno me veseli što je nekoliko očeva djece vrtića obećalo da će se sa svojim mališanima truditi zaštiti stabla od loših vremenskih uvjeta, navela je ravnateljica vrtića, koja se ujedno i zahvalila donatorima ove inicijative.
„Svi zajedno ispunili smo cilj građanske inicijative, koja je očito probudila svijest i zajedno smo bar na jedan dan doprinijeli ozelenjivanju svojih životnih sredina i time istaknuli važnosti i brojne dobrobiti drveća i zelenila, rekla je ravnateljica Fabijanić.
Odgojiteljice su istaknule zadovoljstvo što se akciji sadnje stabala pridružilo puno roditelja, osobito očeva djeca koji su marljivo radili na ukopima i polaganju stabala.
Da bi petak bio ne samo zelen već i edukativan, polaznici vrtića zajedno sa svojim odgojiteljicama održali su za sve prisutne roditelje, bake i djedove, veseli program u kojem su pjevali o važnosti zelenila, stabla i lijepe zelene prirode koja je izuzetno važna za čovjeka.
Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić pozdravio je ovu građansku inicijativu, te naveo da ovakve i slične akcije Grad Pag, kao osnivač Dječjeg vrtića na svoj način provodi u novom uređenom dvorištu vrtića.
„Izuzetno nam je drago da ovakve akcije postoje, a važno je što pobuđuje svijest kod odraslih, ali i djece da bez stabala nema lijepe i zelene budućnosti, rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK