slusaonica01
livestream01

Radio Pag plima na Pagu

Obilne oborine, jako jugo i plima prouzročili su probleme u odvijajanju cestovnog i pješačkog prometa u većini naselja na otoku Paga. Moge prometnice su pod vodom, a nekima se ne može prelaziti vozilima, niti se preko njih mogu kretati pješaci. Na području grada Paga Državna cesta D-106, potez Sv. Jelena-Macel (Nasip Evelina Maržića) je veći dio noći od utorka na srijedu i u srijedu tijekom dana bio jedva prohodan za vozila. Dežurne ekipe Hrvatskih cesta i policije regulirali su promet. Velike količine mora nakupile se na prometnici od Katina do Macela, zbog čega su vozači koristili alternativnu prometnicu, nasip Mate Šavra, što je prouzročilo gužve i zastoje u prometu.

More se izdiglo iznad obalnog zida na Staroj rivi i razlijevalo se do kompleksa magazina. Obilne količine mora i vode nakupile su se i na Goliji, kod hotela "Pagus" gdje je promet bio gotovo onemogućen. Na više mjesta su intervenirali članovi DVD-a Pag. Velikih problema u odvijanju cestovnog i pješačkog prometa bilo je i u Novalji, gdje se more prelilo preko obalnih zidova i preplavilo rivu (Šetalište hrvatskih mornara), a more je prekrilo i velik dio Trga Alojzija Stepinca i Trga Loža. Na području Barbata također je bilo problema zbog mora koje se izdiglo iznad obalnih zidova i prepravilo prometnice i okolno područje. Sličnih problema bilo je u Košljunu, Proboju, Šimunima, mjestima od Varsana do Luna, u Gajcu, Mandrama i drugim naseljima...Za sada nisu prijavljene ozbiljnije štete zbog velike plime i obilnih oborina.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK