slusaonica01
livestream01

Radio Pag Paska uvala

Institut za oceanografiju i ribarstvo iz Splita obavijestio je Radio Pag kako je Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske zatražila od Instituta za oceanografiju i ribarstvo iz Splita da provede istraživanje stanja stokova gospodarski važnih vrsta školjkaša u Paškom zaljevu. Predviđeno istraživanje obaviti će djelatnici Instituta za oceanografiju i ribarstvo uz pomoć ribarske brodice opremljene hidrauličnom dredžom-vongolarom na nekoliko lokacija unutar Paškog zaljeva.

Svrha istraživanja je opisati stanje, odnosno brojnost i biomasu te dužinsku strukturu iskorištavanih vrsta školjkaša. Slično istraživanje Institut je obavio već 2008. godine na istoj lokaciji te će se podaci dobivenim novim istraživanjem usporediti s tim podatcima kako bi se dobio uvid u promjene koje su nastale u Paškom zaljevu. Na temelju prikupljenih podataka, Institut će Upravi ribarstva dostaviti mišljenje o stanju gospodarski važnih vrsta školjkaša u Paškom zaljevu. Istraživanje će se obaviti tijekom idućeg tjedna. Ako vremenski uvjeti ne budu pogodni, istraživanje će se odgoditi i provest će se kada se vremenske prilike poboljšaju.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK