slusaonica01
livestream01

Radio Pag fotonaponska elektrana

Registriranim iznajmljivačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG) na raspolaganju je 18 milijuna kuna koje će im za projekte ugradnje fotonaponskih sustava dodjeljivati Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ovisno o lokaciji nekretnine iznajmljivača i OPG-a, za ugradnju ovakvih solarnih sustava moći će se dobiti 40, 60 ili 80% bespovratnih sredstava, odnosno do 70.000 kuna s PDV-om za iznajmljivače te do 200.000 kuna s PDV-om za OPG-ove.

Na javni poziv, koji je Fond objavio u Narodnim novinama i na web stranici, zainteresirani mogu preporučeno poštom ili na prijamni ured Fonda dostaviti jedan zahtjev za sufinanciranje nove fotonaponske elektrane (FNE). Uz to Fond će sufinancirati i stručni nadzor nad provedbom projekta uz uvjet da su svi troškovi nastali nakon objave poziva.
Turisti sve više traže smještaj i usluge koje vode računa o održivom korištenju prirodnih resursa te je ovo, uz sve ekološke benefite, jedna od mogućnosti da iznajmljivači svoju ponudu prilagode uvjetima tržišta.

Više informacija na poveznici: http://www.fzoeu.hr/hr/obavijesti/najava_2011_javni_poziv_za_sufinanciranje_koristenja_oie_u_turizmu_za_iznajmljivace_i_opgove/

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK