slusaonica01
livestream01

Radio Pag sadnja maslina

Turistička zajednica Grada Paga donirala je 10 stabala maslina Dječjem vrtiću Paški mališani, Pag. Na taj način ova ustanova podržala je ovogodišnju veliku ekološku akciju "Zasadi drvo, ne budi panj".

Sva stabla predivnih maslina posađena su u dvorištu vrtića koji se proteže na oko 1.800 metara četvornih. Djeca u vrtiću, zajedno sa svojim odgojiteljicama, upoznavaju i prate razvoj svih posađenih stabala među kojima su, uz masline, stabla melija, smokava, palmi i razno cvijeće. Na taj način djeca vrtića stječu informacije o važnosti ekologije u sredinama u kojima žive i borave. Naime, cilj ekoloških akcija, a kojima Turistička zajednica Grada Paga doista potiče građane, udruge, tvrtke i ustanove, jest ta da u svom gradu na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala i cvijeća kako bi doprinijeli u ozelenjivanju svojih životnih sredina.
"Cilj akcija sadnja stabala, cvijeća, uređenja zelenih površina u našem gradu je podignuti svijest o nužnosti zaštite i uređenja okoliša i prirode, na prostoru koji nas okružuje. Samim time kao lijepo uređena turistička destinacija privlačimo sve više gostiju koji u našem gradu ljetuju, provode svoje godišnje odmore u proljeću i jeseni," rekla je Vesna Karavanić, direktorica Turističke zajednice Grada Paga.
Dječji vrtić Paški mališani uključen u ekološko-obrazovni projekt Hrvatske radiotelevizije, a koji se provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te brojnih privatnih donatora, rekla je Ljubica Fabijanić, ravnateljica vrtića.
"Radi se o više godišnjem programu uređenja okoliša vrtića. Kroz ovu godinu zasadili smo još nekoliko stabala melija, palmi i voćki smokava. Posadili smo cvijeća u vrtu, te jako puno cvijeća u lončanicama koje se nalaze u hodnicima i stepeništu vrtića. Za ozelenjivanje našeg vrtića imamo podršku i izvrsnu suradnju s Turističkom zajednicom grada Paga i našim osnivačem Gradom Pagom. U ovim akcijama podržali su nas i mnogi donatori koji su bili uključeni u akciji Građanske inicijative Dani kolektivne sadnje stabala," istaknula je Ljubica Fabijanić.
Navela je kako vrtić u ovoj godini kreće sa daljnjim aktivnostima uređenja vrta i sadnju mediteranskog ljekovitog bilja, te kao i dosada u projekt se planiraju uključiti djelatnici Vrtića, i djeca vrtića kao predlagači programa.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK