slusaonica01
livestream01

Radio Pag Forum regija

Osmu godinu zaredom, udruženja poljskih vojvodstava i hrvatskih županija organiziraju susret za razmjenu iskustava i dijalog o budućnosti europskih regija.


Suradnja poljskih vojvodstava i hrvatskih županija započela je prije osam godina kada je Jacek Protas, tadašnji maršalek mazovjeckog vojvodstva, prvi puta pozvao predstavnike hrvatskih županija kako bi razgovarali o kreiranju zajedničkih politika. Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine još je više istaknuta potreba za učenjem na primjerima dobre prakse, u čemu se Republika Poljska isprofilirala kao prirodan uzor.
Forum poljskih i hrvatskih regija održat će se od 12. do 14. rujna u gradu Zielona Góra u Lubuškom vojvodstvu. Tematske odrednice Foruma nastavljaju se na zaključke VII. Foruma poljskih i hrvatskih regija održanog u Poreču 2018. godine, a odnose se na strateško planiranje razvoja poljskih i hrvatskih regija do 2030. godine, inovacije u gospodarstvu, digitalizaciju javne uprave i javno-privatno partnerstvo.
Organizatori Foruma su Savez vojvodstava Republike Poljske, Hrvatska zajednica županija, Ured maršala Lubuškog vojvodstva i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Poljskoj.
Forum će se održati pod počasnim pokroviteljstvima predsjednika Republike Poljske Andrzeja Dude i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, uz podršku Hrvatskoga sabora, Ministarstva poljoprivrede RH i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU RH.
Osmom susretu poljskih i hrvatskih regija nazočit će predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević te župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić. Uz njih, na konferenciji sudjeluju zamjenice i zamjenici župana Osječko-baranjske, Međimurske, Istarske, Varaždinske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Zadarske, Krapinsko-zagorske te Zagrebačke županije.
U ime Zadarske županije na 8. susretu poljskih i hrvatskih regija bit će nazočan zamjenik župana Šime Vicković koji će sudjelovati na panelu s izlaganjem o pametnim specijalizacijama.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK