slusaonica01
livestream01

image3

Atrij Kneževog dvora u Pagu, prostor kao stvoren za nastup klape, u petak je još jednom postao mjesto gdje se moglo poslušati najbolju klapu u Hrvatskoj. Ovoga puta, najbolja klapa bila je ženska klapa Armorin iz Zagreba koja je na ovogodišnjem Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu osvojila prvo mjesto stručnog suda i treće mjesto po glasovima publike.

 

Nije 2023. godina bila jedina kad je klapa Armorin postigla taj veličanstveni rezultat. S titulom apsolutne pobjede zasjeli na tron klapskog carstva već dvaput, 2014. i 2015. Nakon klape Bošket tjedan dana prije ovog koncerta, paška je publika imala iznimnu privilegiju čuti kako "pismon" vlada najbolja ženska klapa u Hrvatskoj. A ta ista publika je oduševljenim aplauzom i uzvicima nagrađivala svaku pjesmu klape Armorin. Bilo da su otpjevale narodnu dalmatinsku pjesmu, skladbu ili obradu popularne pjesme, "Armorinke" su pokazale majstorsku vještinu iza koje stoji puno rada, truda i odricanja. Gitarist Ivo Maržić i ovog je puta, kao i na koncertu klape Bošket, također majstorski odsvirao nekoliko skladbi dok je klapa bila na predahu. Koncert je organizirala Turistička zajednica Grada Paga, a na kraju koncerta uz riječi zahvale organizatoru i publici, klapa Armorin je zaželjela vratiti se u Pag svojoj zahvalnoj i oduševljenoj publici.

Marin Milić/Radio Pag
Foto: Elvis Šmit

image0
image1
image2
image3
image4
image5
image6
image7
image8
image9

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK