slusaonica01
livestream01

KOšljun Novalja

U ponedjeljak 12. veljače prostorije Poduzetničkog centra Ragan u Novalji ugostile su predstavljanje otkrića arheološkog istraživanja na brdu Košljun u Novalji provedenih u razdoblju od rujna do studenoga 2023. godine, a koja uključuju ostatke velike vile s dekorativnim mozaikom te srednjovjekovne zlatno srebrne naušnice.


Nazočne je pozdravila izaslanica ministrice kulture i medija Morana Vuković, ravnateljica Arheološkog muzeja Zadar. Rezultate arheološkog istraživanja su predstavili Timka Alihodžić, viša kustosica Arheološkog muzeja Zadar i dr. sc. Radomir Jurić, arheolog.
U ovoj istraživačkoj kampanji nastavljeno je sa definiranjem prostorije sa mozaičnim podom i stupovima u prethodno otkrivenim ostacima bogate rimske vile.
Nositelj projekta je Grad Novalja, a sredstva za istraživanje ovog lokaliteta osigurana su od strane Ministarstva kulture i medija RH i Grada Novalje.

Elvis Šmit/Radio Pag Foto:Grad Novalja - službena stranica

KOljun-Novalja
KOljun-Novalja0080
KOljun-Novalja0090
KOljun-Novalja0140

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK