slusaonica01
livestream01

image0

Tijekom proteklog vikenda, Gradska glazba Pag je boravila u Mađarskoj gdje je sudjelovala na ''11.Međunarodnom festivalu puhačkih orkestara'' u Szigetvaru, ''Gradu prijatelju'' Grada Paga.


O gostovanju Gradske glazbe u Mađarskoj Branko Barbir, kapelnik Glazbe nam je rekao:
“Na sam dan Festivala, paški glazbenici su prodefilirali ulicama Szigetvara te, s ostalim orkestrima, sva tri iz Mađarske, odsvirali nekoliko koračnica na centralnom trgu. Iza toga su se predstavili samostalnim programom u sportskoj dvorani lokalne škole.
Našlo se vremena i slobodne aktivnosti. Domaćini su goste iz Paga odveli do obližnjih zidina tvrđave Siget gdje su ih upoznali s detaljima čuvene bitke i podsjetili na junačku obranu pod zapovjedništvom Nikole Šubića Zrinskog.
Naši sugrađani su posjetili i Pečuh gdje su u dvosatnoj šetnji centrom, uz pratnju profesionalnog vodiča, saznali nešto više o bogatoj povijesti petog grada po veličini u Mađarskoj.
Na završnom ručku paške ''glazbare'' su došli pozdraviti Andras Deichler dirigent Puhačkog orkestra iz Szigetvara te gradska vijećnica Ana Pogacs koji su im poželjeli sretan put i izrazili nadu u ponovni susret.”
Sljedeća prilika da poslušate paške glazbare je 1. svibanj kad će svirati program budnica na paškoj Pijaci od 10 sati.

Foto Lucija Maržić/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK