slusaonica01
livestream01

Lučina

U općini Kolan bogatim programom obilježit će se blagdan zaštitnika župe Sv. Luke. Program otvara Večer Pismadžija - skup pjesnika otoka Paga i grada Siska u ponedjeljak 16. listopada u 18 sati na trgu kod crkve Sv. Luke u Kolanu. Večer Pismadžija u organizaciji Matice hrvatske Kolan moderira Milka Šupraha Perišić, a sudjeluju pjesnici Ivan Gligora, Vlatke Majić, Ivan Dabo Đono, don Šime Zubović, Rajko Mladenović, Đurđica Vuković, Siniša Matusović, Sanja Domenuš, Željko Maljevac i počasna gošća Andriana Škunca.


U 20 sati u Svečanoj sali Općine Kolan otvaranje je izložbe “Volim Pag” slikarice Branke Ćetković. Izložba će biti otvorena svakodnevno do 20. listopada od 8 do 15 sati.
U utorak, 17. listopada u 17 sati u crkvi Sv. Luke u Kolanu počima duhovna obnova pod vodstvom vlč. Franka Markulića nakon koje u 18:30 poznata hrvatska mezzosopranistica Nera Gojanović i pijanistica Gordana Pavić izvode koncert duhovne glazbe i gospela.
Na blagdan zaštitnika župe Sv. Luke sveta misa je u 11:30. Popodne 18. listopada je rezervirano za sportske turnire humanitarnog karaktera. U 16:00 sati SRD Sipa u Mandrama organizira dječje natjecanje u ribarenju. Na igralištu u Kolanu u 16:30 u organizaciji Rukometnog kluba Pag igra se dječji rukomet,a od 17 sati igra se nogometni turnir koji organizira Sportsko društvo Kolan i boćarski turnir između BK Kolan i SBK Dračevac Ninski.
Od 20 sati ispred zgrade Općine Kolan proslava je Lučine uz Klapu Sol. Hranu i piće pripremaju DVD kolan, Boćarski klub Kolan, Sportsko društvo Kolan i SRD Sipa. Prikupljene donacije od kotizacija, hrane i pića idu u dobrotvorne svrhe.
Knjižnica Šime Šugar Ivanov u četvrtak 19. listopada organizira dječju radionicu "Mali umjetnik".
Program Lučina 2023. završava u subotu 28. listopada 4. izdanjem tradicionalnog boćarskog turnira "Lučina"

Elvis Šmit/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK