slusaonica01
livestream01

mjesecknjige

U sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige, najavljujemo događanja u Gradskoj knjižnici Pag. Početak manifestacije obilježit će natjecateljski i sportski duh turnira u MEMORYJU s motivima povijesne i kulturne baštine iz cijele Hrvatske. Za zlatnu medalju borit će se učenici od 1. do 4. razreda. Ždrijeb, kvalifikacije i samo natjecanje održat će se u prostoru knjižnice.

 

Četiri najuspješnija para na turniru knjižnica će, osim medaljama, nagraditi i besplatnom članarinom.

Organizirat će se radionica „Projekt OTOCI“ Filmaktiva iz Rijeke za učenike od 5. do 8. razreda gdje će učenici steći znanja i vještine o dokumentarnom, angažiranom i eksperimentalnom videu i montaži. Prijave na radionicu su u tijeku.

Za najmlađe korisnike knjižnice, vrtićku skupinu, organizirat će se 07. studenog pričaonica i likovna radionica na temu Ludog Škarpe, priče iz pera svestranog autora Damira Urbana. U likovnoj radionici, na kamenčićima s paških plaža, akrilnim bojama, djeca će oslikati Škarpu i ostale junake priče.

Studenti i umirovljenici mogu iskoristiti akciju besplatnog upisa u knjižnicu koji ćemo organizirati 10. studenog od 12 – 19 h.
Akcija povrata knjiga bez naplate zakasnine za sve korisnike sa zaboravljenim knjigama, održat će se u istom vremenu 10. studenog , od 12 – 19 sati.

Kako je ovogodišnja manifestacija posvećena književnim prevoditeljima i prevoditeljicama, predstavit ćemo rad na prevođenju knjige Paška čipkarica KATICA BABELI, autora Iva Palčića, prve knjige u nakladi Gradske knjižnice Pag, koju je prevela Maša Maye.

Tijekom manifestacije Mjesec hrvatske knjige i događanja u knjižnici, predstavit ćemo Danijela Palčića. Putem projekcije fotografija predstavit ćemo rad ovog izvanrednog fotografa i lovca na oluje.

 

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK