slusaonica01
livestream01

More dva do tri 2

Isprepletenost mirne liričnosti, neopterećnosti i harmonične slikovitosti s razigranim motivima i trenucima začudnosti temelj je glazbenog izričaja autorskog trija More dva do tri koji je 15. srpnja objavio svoj prvi studijski album Vrtlog koji ostaje iza riječi.

 

Osam pjesama na albumu povezano je konzistentnom estetikom u kojoj se naslućuju različiti glazbeni utjecaji, možda ponajviše iz jazza, te ponešto iz klasike, minimalizma i etno glazbe. U izričaju i tematici poetična, glazba sastava More dva do tri teži protočnosti, a zvukovni prostor uokviruju ženski vokal, klavir i bubnjevi.

Album otvara klavirska improvizacija na početku pjesme Zvuk, a instrumentalna se poetičnost brzo premiješta u stihove. U drugoj se skladbi pod nazivom Vrijeme ozračje pretvara u mirnu asertivnost i kontemplaciju o protoku vremena. Potom slijedi instrumental Tri do četiri sa začudnim ritmičkim obrascem te tri izrazito lirične pjesme Oslikana odrazom, Boja mora i Kuća od niti. One su najava za najdužu pjesmu na albumu Kalifront koja kako tematski, tako i glazbeno potiče na otkrivanje i pokret. Album završava skladbom Vrtlog koji ostaje iza riječi u kojoj svega nekoliko apstraktnih stihova prolazi harmonijsku i ritmičku transformaciju do grandiozne solističke improvizacije na bubnjevima.

More dva do tri čine Katarina Kralj Kreković (vokalistica), Gordan Kreković (klavir) i Zvonimir Višić (bubnjevi). Autor svih skladbi i tekstova na albumu je Gordan, a aranžmanima su doprinijeli svi članovi trija. Vrtlog koji ostaje iza riječi snimio je Ivan Mihaljević u Supersonic Songbird studiju u razdoblju između lipnja 2023. i lipnja 2024.godine. Osim za ulogu tonskog snimatelja, Ivan je također zaslužan za miks i mastering albuma, kao i za vokalni trening u pripremi snimanja pojedinih skladbi. Naslovnicu albuma nacrtao je i grafički oblikovao Stefan Manojlović.

U svrhu najave prvog albuma, trio je održao koncert u zagrebačkom klubu Buena Vista 27. lipnja. U odličnoj atmosferi uživo su izveli sve pjesme s albuma, a osim domaćina More dva do tri, publici su nekoliko pjesama odsvirali i gosti benda: kantautor Grgur Višić u pratnji brata Zvonimira na bubnjevima te vokalistica Vana Beara u pratnji Ivana Mihaljevića na gitari.

Album Vrtlog koji ostaje iza riječi dostupan je na digitalnim platformama, a trio možete pratiti i putem InstagramaFacebooka i YouTubea.

Izvor: More dva do tri

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK