slusaonica01
livestream01

 Lifeon mars7

Pred Uskrs u Metajni je održano 7. izdanje trail utrke Life on Mars u organizaciji Treking lige. Ove godine ukupno se prijavilo 1051 natjecatelj iz 16 zemalja uključujući Kinu, Haiti i Maršalske otoke, a najbrojniji su bili trkači iz Hrvatske i Slovenije. Startalo se u 3 kategorije. Light stazu u dužini od 7 kilometara najbrže je pretrčao Ožbej Šekoranja iz Slovenije.

Active stazu u dužini 15 kilometara u manje od 90 minuta su pretrčali Janez Šekoranja, Borut Zupančič i Teo Mahović, a najbrža žena bila je Jadranka Maček. Active je najpopularnija kategorija koju je ove godine u pravilima zadanom vremenu završilo 359 natjecatelja. Challenger stazu od 24 kilometra najbrže je svladao Blaž Špiler kom je za prelaženje izazovnog i surovog paškog terena trebalo 2 sata i 17 minuta.
– Neizmjerno sam ponosna na sve ljude koji sudjeluju u organizaciji Life on Mars traila. Zbog njih je ova utrka prerasla u jedan od najboljih trailova na ovim prostorima i zbog toga nam se iz godine u godinu sudionici s veseljem vraćaju. Life on Mars ne predstavlja samo sportsko-rekreativnu manifestaciju, već je važan korak u promicanju zdravog načina života. Posebno me raduje što nam dolazi sve više djece i mladih, kojima želimo prenijeti navike zdravog življenja i kretnja. U doba kada mladi provode previše vremena na mobitelima i premalo se kreću, mislim da su ovakve akcije nužne u cilju promocije zdravog načina života. Ovogodišnja posjećenost djece i mladih govori nam da smo na pravom putu i na to sam posebno ponosna. Otok Pag već je zauzeo svoje mjesto među vodećim svjetskim outdoor destinacijama, a manifestacije poput Life on Mars traila dodatno pridonose razvoju turizma našeg grada i otoka, istaknula je za medije direktorica Turističke zajednice Grada Novalje Marina Šćiran.

Elvis Šmit/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK