slusaonica01
livestream01

Radio Pag Basaca setnica

Područje Bašace u Pagu dobit će bitno drugačiji izgled. U planu je uređenje šetnice, proširenje ceste i izgradnja malih điga, pera, između kojih će se širiti plaža.


"Na Bašaci je šetnica jako važna i u taj projekt ćemo krenuti odmah nakon donošenja UPU-a Bašaca," rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. "Moram naglasiti kako se pri uređenju šetnice neće ulaziti niti u jednu privatnu parcelu. Šetnica će se raditi ispod ceste prema plaži, a plaža će se širiti. Mnoga mjesta rade na sličan nalin. To se može vidjeti u Novom Vinodolskom, Crikvenici, Senju i drugim mjestima."
Uređenjem šetnice poboljšat će se i cesta na Bašaci.
"Cesta na Bašaci je ljeti preuska za promet vozila i pješaka, tako da će se, u sklopu projekta uređenja šetnice, cesta proširiti za oko jedan metar," rekao je gradonačlnik Fabijanić.
Na središnjem dijelu Bašace, u površini od oko 300 metara četvornih, šetnica se neće moči raditi.
"Na jednom dijelu Bašace, negdje pri sredini buduće šetnice, arheolozi istražuju arhološke ostatke na dnu mora, a istraživanja, koja financira Grad Pag, trajat će oko šest godina. Kada arheolozi završe s istraživanjem moći će se raditi i na tom dijelu," rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Josip Portada

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK