slusaonica01
livestream01

Radio Pag dobri primjeri

U okolnostima kada su svi građani i sve institucije posvećeni borbi protiv širenja korona virusa i pomoći svima potencijalno i stvarno ugroženima, u Novalji i u Pagu se organizira pomoć starijem stanovništvu. U Novalji to radi Udruga "Gremo na butigu umisto Vas, besplatno", a u Pagu Danijela Jurlina. U udruzi "Gremo u butigu umisto vas, bespatno" navode kako pružaju pomoć odlaska u dućan i ljekarnu svim starijim i zdravstveno ugroženim osobama na širem području Grada Novalje.


"Dostava na adresu po principu kupovine s Vašim novcem i popisom namirnica; naša usluga dostave je besplatna, a namirnice dezinficirane," navode u Udruzi. "Potrebna nam je usmena predaja kako bi informacija stigla do populacije koja nije na internetu jer nam je to ciljana skupina."
Obavijest je postavljena na ulaze dućana i apoteka, a mole dijeljenje informacije kako bi što više ljudi saznalo za Udrugu.
"Molimo sve zainteresirane za pomoć s radom udruge da nas kontaktiraju na broj 091/32-777-07," navode u udruzi.
U Pagu starijima pomaže Danijela Jurlina koja je na svojem FB profilu navela: "Moji sugradani i sugrađanke starije životne dobi, bolesni, nemoćni, onkološki bolesnici oslabljenog imuniteta...Službeno sam ovlaštena za pružanje mjere (pomoć u kući) uz odobrenje službi koje propisuju mjere suzbijanja i sirenja koronavirusa...Moje posjete Vama bit će planirane. Dogovor telefonom, vremenski ogranićene, evidentirane i u skladu s propisanim mjerama...Nabava namirnica, lijekova, kontakt s doktorima, apotekarima, epidemiologom...Moj kontakt broj mozete dobiti u inboks. Više manje svi se poznamo i uvijek netko ima moj broj ili ga ima netko od službi. Svaki dan obilazim svoje korisnike pa i Vama mogu pomoći. Žao mi je kad vidim stare i bolesne ljude koji jedva hodajući jednom rukom drzeći se za zid, a u drugoj nose stap i namirnice. Želim im omogućiti bezbrižnu starost...Oni su ovih dana puni pitanja o virusu i treba ih informirati o svemu," navodi Danijela Jurlina.
U oba slučaja, to su primjeri koje bi svi koji mogu trebali slijediti.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK