slusaonica01
livestream01

Radio Pag tiskovna Zadar

Na tiskovnoj konferenciji Stožera civilne zaštite Zadarske županije priopćeno je kako je na području Zadarske županije zabilježen i drugi slučaj pozitivnog nalaza na koronavirus.

Epidemiolog dr. Alan Medić rekao je kako se radi o mlađem muškarcu koji je radio u jednom hotelskom kompleksu u Austriji. Po povratku u Hrvatsku, 17. ožujka, odmah se javio dežurnom epidemiologu jer je osjećao blage simptome, te se odmah stavio u samoizolaciju. Uzet mu je bris i stigao je pozitivan nalaz na COVID 19 te je nakon toga smješten u izolaciju u Opću bolnicu Zadar. Nije izlazio, nije ni s kim kontaktirao, osim s obitelji. Na taj način su poznati svi njegovi kontakti koji su također u samoizolaciji.
U Zadarskoj županiji je 408 osoba u samoizolaciji. Opća bolnica Zadar raspolaže s 14 respiratora, a stiže ih još, tako da su medicinske službe spremne. Župan Božidar Longin rekao je kako je uz nacionalni broj 113 otvoren i poseban broj u Zadarskoj županiji 023/350-318 na kojem se svakog dana od 8 do 22 sata mogu dobiti informacije o koronavirusu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK