slusaonica01
livestream01

zadarski stožer

"U Zadarskoj Županiji od petka imamo 7 novozaraženih osoba i sada je to ukupno 28 zaraženih", rekao je Šime Vicković. Dodao je da je u nedjelju ujutro dezinficirana bolnica u Biogradu te da je Krizni stožer na razini Hrvatske poslao vrijednu opremu- 34.000 kirurških maskica, 7.200 FFP2 maski, 1150 zaštitnih ogrtača i 420 zaštitnih naočala.


Voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo u Zadru, dr. Alan Medić naglasio je kako je za sada još uvijek linearan rast novooboljelih što je dobro jer to zdravstveni sustav može podnijeti.

"U samoizolaciji je 878 osoba, mjera je za 784 osoba istekla, a od jučer ih je 110 novih. Od 28 oboljelih njih 16 smo uspjeli povezati s Ortopedskom bolnicom. Jučer je u bolnici napravljeno protuepidemijsko čišćenje. Ortopedska bolnica će uskoro postati spremna za prihvat lakše oboljelih od koronavirusa", istaknuo je Medić.

Ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina naglasio je kako je od 17 oboljelih pacijenata smještenih na COVID odjelu jedna pacijentica prebačena na JIL te je u jako teškom stanju.

"Tijekom jučerašnjeg dana dobili smo 7 pozitivnih uzoraka na koronavirus, odnosno 6, te jednog novog tijekom dana, a novih 25 uzoraka smo poslali u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Ukupno je uzeto 196 uzoraka na koronavirus, a 171 uzorak je obrađen", rekao je dr. Čulina.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina naglasio je kako je zadarska policija u protekla 24 sata evidentirala kršenje mjere samoizolacije za 4 osobe, 5 zaticanja i upozorenja zbog zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima dok je s policijskih nadzornih punktova vraćena 71 osoba zbog nevaljanih propusnica.
"Naši sugrađani uglavnom se drže svih propisanih mjera i zato im hvala", rekao je načelnik Dražina.,

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK