slusaonica01
livestream01

Radio Pag Koordinacija celnika otoka Paga

U Novalji je održan sastanak čelnika jedinica lokalnih samouprava otoka Paga na kojem su bili gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo, načelnik Općine Kolan Marin Pernjak, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i načelnik Općine Povljana Ivica Pogorilić.

Radilo se o redovnoj koordinacija čelnika jedinica lokalnih samouprava otoka Paga. Gradonačelnici i načelnici razmijenili su svoja razmišljanja u vezi mjera prema gospodarskim subjektima koji su pogođenim koronakrizom, a u cilju ublažavanja posljedica krize. Razmijenjena su i iskustva, stečena u proteklih desetak dana, a vezano za provedbu mjera ograničenja dnevnih migracija lokalnog stanovništva izvan otoka. Zaključeno je kako su neke lokalne samouprave imale mekši pristup u izdavanju propusnica za dnevne migracije izvan otoka te je zajednički usuglašen stav da se točka II.e. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, primjenjuje isključivo za neodgodive i nužne obiteljske razloge dnevne migracije s otoka.
Zaključak čelnika otočnih jedinica lokalne samouprave je da će se nastaviti pratiti novonastalu situaciju vezanu za epidemiju Covid–19 na području cijelog otoka i koordiniranje protuepidemijskih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK