slusaonica01
livestream01

 Radio Pag knjiznica Novalja

Dražen Peranić, v.d. ravnatelja Gradske knjižnice Novalja je, u skladu s mjerama Vlade Republike Hrvatske, donio odluku da Gradska knjižnica Novalja od 4. svibnja 2020. godine ponovno započne rad s korisnicima.


"Kako bismo zaštitili sebe i druge te spriječili širenje virusa, moramo se strogo pridržavati svih mjera i smjernica koje su propisala nadležna tijela. Za rad s korisnicima u narednom periodu, pored općih mjera i smjernica, odredio sam i smjernice za rad u našoj Knjižnici kojih se moramo pridržavati," navodi Peranić.

Odluka i smjernice za rad u Gradskoj knjižnici Novalja:
"Na temelju mjera Vlade Republike usvojenih na sjednici održanoj 23. travnja 2020. godine i članka 14. Statuta Gradske knjižnice Novalja, donosim ODLUKU o početku rada Gradske knjižnice Novalja s korisnicima.
I.
Gradska knjižnica Novalja započet će rad s korisnicima 4. svibnja 2020. godine za posudbu knjiga bez korištenja čitaonice.
II.
Knjižnica će u prvoj fazi biti otvorena za korisnike od ponedjeljka do petka u vremenu od 10 do 14 sati.
III.
Radnici i korisnici su se dužni pridržavati smjernica za rad koje su sastavni dio ove Odluke.
IV.
Zabranjuje se dolazak na radna mjesta radnicima koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu i smetnje s dišnim organima, a posebno suhi kašalj i kratki dah.
V.
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objavit će se na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Gradske knjižnice Novalja.
v.d. ravnatelja:
Dražen Peranić

 

SMJERNICE za rad s građom i korisnicima Gradske knjižnice Novalja
Knjižnica od 4. svibnja 2020. započinje radom s korisnicima uz pridržavanje svih protuepidemioloških mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja. U radu Knjižnice radnici i korisnici dužni su se pridržavati sljedećih smjernica za rad s korisnicima i građom:
1. Potrebno je osigurati pridržavanje najviših higijenskih standarda te održavati propisani razmak od 2 metra između korisnika te knjižničara.
2. Na vidljivim mjestima istaknut će se upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o higijeni.
3. Knjižničari moraju imati zaštitne rukavice i zaštitnu masku.
4. Pristup korisnicima u prostor knjižnice je i dalje zabranjen, vrši se posudba i povrat građe preko šaltera (odnosno stola koji je smješten na ulazu u knjižnicu).
5. U pred prostoru knjižnice (hodnik na ulazu) smije se nalaziti samo jedan korisnik.
6. Korisnici po ulasku u pred prostor knjižnice obavezno dezinficiraju ruke.
7. Knjige i ostale vrste građe koje korisnici vraćaju odlažu se u kutije na stolu, a nakon svakog se vraćanja građe stol dezinficira. Knjižničar bilježi datum i vrijeme prihvata građe. Kutije se na kraju radnog dana zatvaraju i odlažu u zasebnu prostoriju gdje se zadržavaju 72 sata. Po isteku od 72 sata knjige i ostale vrste građe se razdužuju i vraćaju natrag u police.
8. U pravilu jedna osoba preuzima vraćenu građu, a druga izdaje naručenu građu. Ukoliko to nije moguće organizirati, knjižničar mora obavezno dezinficirati ili pravilno oprati ruke (prema naputcima HZJZ) između prihvata vraćene građe i izdavanja građe.
9. Preporučuje se da korisnici telefonski naručuju knjige i ostalu građu kako bi smanjili gužve i skratili čekanja ispred same knjižnice. Na ovaj način naručena građa može se podignuti nakon 24 sata (sljedeći dan) od narudžbe.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK