slusaonica01
livestream01

Radio Pag Pedalom po Pagu

Tijekom vikenda nastavit će se program pod nazivom PAG SUMMER OUTDOOR WEEKEND namijenjen ljubiteljima aktivnog turizma i uživanja u prekrasnom krajoliku otoka Paga. Program su osmislili, izradili i provest će ga Run Croatia i Udruga Kissa u suradnji s otočnim turističkim zajednicama.


"Nakon tri uspješna aktivna vikenda na otoku Pagu, veseli nas da ćemo ovog nadolazaćeg vikenda aktivnim turistima omogućiti upoznavanje južnog dijela otoka Paga. Imamo dvije atraktivne discipline, brdski biciklizam u subotu, 1. kolovoza u gradu Pagu i dan kasnije, 2. kolovoza nordijsko hodanje u Vlašićima. U obje discipline moći ćete upoznati ono najljepše što vam nudi južni dio otoka Paga," rekao je Berislav Sokač iz Run Croatia.
Prvog dana kolovoza zaljubljenici u brdski biciklizam kreću na stazu romantičnog naziva "Zagrljaj kamena i vjetra" koji će uživati u tišini prirode i u mnoštvu neobičnih i atraktivnih područja oblikovanih burom. Na vrhu Kiršina, na visini od 263 metra, dočekat će ih polje jedinih otočnih vjetroelektrana u Hrvatskoj, kao svjedok skladnog spoja prošlosti i budućnosti. Nikoga neće ostaviti ravnodušnim prizor golemih krakova kako se skladno i elegantno vrte na povjetarcu u kamenitom okolišu s morem u pozadini, specifično autohtono bilje i ovce koje pasu travu što raste na kamenjaru, suhozidi, prapovijesna gradina i drugo.
Trud sudionika bit će nagrađen dojmljivim pogledom na grad Pag, na fascinantne soline Solane Pag, na Velebit i Velebitski kanal.
U nedjelju, 2. kolovoza, ljubitelji sve popularnijeg nordijskog hodanja imat će prigodu krenuti na neobičnu i zanimljivu stazu "Sunčani sat" u mjestu Vlašići.
"Priključite nam se na jednoj od najdojmljivijh staza našeg mjesečevog otoka. Okruženi plavim nebom, bjelinom kamena i modrim morem uživat ćete u slobodi postojanja i kretanja na najjužnijem dijelu otoka. Pogled sa Sunčanog sata na Velebit, Paški most, Ljubački zaljev, otočić Sikavac i zelene vrhove otoka Ugljana u daljini dugo ćete prebirati po mislima. Staza vodi iz Vlašića preko brda do makadamske ceste ka Sunčanom satu koji je u neka davna vremena napravio zaljubljanik u Sunce, more i paški krš. Hodati ćemo osam kilometara. Po povratku okrijepiti ćemo se Paškom marendom. Na početku dobiti ćete kratke upute za učinkovito nordijsko hodanje," navela je voditeljica Silvija Zoković i pozvala sve ljubitelje nordijskog hodanja da pod stručnim vodstvom sebi priušte nezaboravno jutro ovogodišnjeg ljetovanja.
Brdski biciklizam na stazi "Zagrljaj kamena i vjetra" i Nordijsko hodanje na stazi „Sunčani sat“ provodi se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Paga u sklopu projekta PAG SUMMER OUTDOOR WEEKEND i u organizaciji Run Croatia i Plesne Udruge Kissa.
Cilj ovog zajedničkog projekta je promicati otok Pag kao destinaciju za aktivni i gastro turizam te promicanje kulture i tradicije otoka Paga koji će se događati svakog vikenda do kraja kolovoza u suradnji s TZ grada Paga, TZ grada Novalje, TZ Općine Kolan, TZ Općine Povljana i TZ mjesta Stara Novalja.
Dodatne informacije može se pronaći na Web stranici www.runcroatia.hr

 

Foto: Pedalom po Pagu

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK