slusaonica01
livestream01

Radio Pag Turizam srpanjA

Prema podacima sustav eVisitor, na području Grada Paga boravi nešto više od 10 000 turista. Kako je potvrđeno u Turističkoj zajednici Grada Paga, prošle godine u isto vrijeme, dakle zadnjeg dana srpnja, na području Grada Paga boravilo je oko 13 000 turista.

Pad broja turista je, u odnosu na prošlu godinu, samo oko 30 posto, što je znatno bolje od onoga što se predviđalo na početku korona krize. Najviše turista boravi u kampu, oko 3000, a ima i 2 300 vikendaša. U privatnom smještaju boravi oko 5000 turista. Najveći pad broja turista imaju hoteli. Ove godine se traži smještaj u zgradama koje su daleko od naseljenih područja ili u manjim mjestima. Od manjih mjesta, najviše povećanje broja turista imaju Šimuni, a bolje turističke rezultate ostvaruju Dinjiška, Vlašići, Smokvica i Bošana. Uz domaće turiste, vikendaše, najviše turista na području Grada Paga je iz Slovenije, Njemačke, Poljske, Slovačke i Mađarske. Na području Grada Paga ima oko tisuću iznajmljivača, no ne rade svi jednako. Neki posluju bolje nego prošle godine, neki su zadržali jednaku razinu punjenja kapaciteta, no ima i onih koji nisu popunili svoje apartmane ili sobe. Neki iznajmljivači su odlučili ne raditi, odnosno ne primati turiste. Ovog ljeta zarada iznajmljivača bit će nešto slabija nego prošle godine, jer su mnogi smanjili cijene. Procjenjuje se kako je veći dolazak turista posljednjih dana, među ostalim, posljedica toga što su se građani diljem svijeta počeli navikavati na život s koronom. Nakon početnog straha i masovnog otkazivanja dolazaka, počelo je navikavanje na život u okolnostima korona krize i na obavezu pridržavanje epidemioloških mjera, a to utječe na povećani broj dolazaka turista.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK